Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Lazeretima

Prijatelji, poznanici i prijevozna sredstva Mare Bratoš

'bratos_nnn_kul_200613'
''
22.06.2013.
u 18:12

Izložba se otvara u ponedjeljak 24. lipnja u 21 sat u galeriji Otok Art radionice Lazareti, a može se razgledati sve do 7. srpnja 2013., svakog radnog dana od 10 do 20 sati

U prvi mah portreti prijatelja, poznanika i prijevoznih sredstava Mare Bratoš mogli bi eventualno upućivati na neke bliske i neraskidive veze među nabrojenim fotografskim predlošcima. No doslovnost pristupa i tumačenja mogla bi samo zbuniti nenamjernog gledatelja pred serijom fotografija. Naslov izložbenog projekta zapravo je tek niz asocijacija, a slobodno je nadahnut slavnim romanom „Zen i umjetnost održavanja motocikla\" Roberta M. Pirsiga.

U oba slučaja naslovi su tek obrubi kojima se prebrojavaju motivi i poigrava s očekivanjima, a de facto izigravaju se sve direktne analogije. Fotografije su to koje mnogo toga otkrivaju o autoričinu fotografskom senzibilitetu, ponešto o portretiranim akterima, znancima i prijateljima, a sasvim usputno i neminovno i o samim prijevoznim sredstvima. Mara Bratoš slobodna je fotografkinja, rođena Dubrovkinja i kaže da je posebno inspiriraju izložbe u njenu rodnom gradu. Ovu najnoviju otvara u ponedjeljak 24. lipnja u 21 sat u galeriji Otok Art radionice Lazareti.

Izložba ostaje otvorena do 7. srpnja 2013., a može se pogledati svakog radnog dana od 10 do 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije