Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje

Prijatelji obilježili 10. godišnjicu smrti Vladimira Bužančića

buzancic
21.03.2011.
u 19:30

Vladimir Bužančić bio je likovni kritičar i književnik koji je organizirao brojne izložbe hrvatskih umjetnika u domovini i inozemstvu

Skupina prijatelja i poštovatelja povjesničara umjetnosti Vladimira Bužančića obilježila je na Mirogoju desetogodišnjicu njegova odlaska. 

Profesor Vladimir Bužančić bio je likovni kritičar i književnik koji je organizirao brojne izložbe hrvatskih umjetnika u domovini i inozemstvu. Bio je inicijator i osnivač zagrebačke galerije Forum, ZILIK-a u Karlovcu, Olimpijske izložbe u Sarajevu i Dubrovniku te autor cijele serije likovnih monografija.

Autor više od 300 izložbi renomiranih hrvatskih umjetnika, za koje je i pisao stručne recenzije i predgovore. Usko je surađivao posebno s umjetnicima kao što su  Dubravka Babić, Mersad Berber, Dimitrije Popović, Nives Kavurić Kurtović, Vera Dajht Kralj, Fadil Vejzović, Ružica Dešković, Duško Šibl, Ivica Propadalo, Joško Eterović, Daniel Butala, Josip Ivanović, Ivica Šiško, Toni Franović, Tihomir Lončar i mnogim drugima, kao i brojnima koji više nisu među nama, ali čija djela žive vječno poput Vaska Lipovca, Miroslava Šuteja, Ferdinanda Kulmera, Željka Hegedušića, Ede Murtića i mnogih drugih.

 

Komentara 1

JB
Juda ben Tudum
11:35 22.03.2011.

22.03.2011. u 10:58h Juda ben Tudum je napisao/la: *** deleted by admin *** ____________________ zasto je ovo obrisano? samo zato sto sam pitao da li se doticni prisjeca holokausta? ova fasisticka diskriminacija mojih komentara je stvarno prevrsila svaku mjeru, iljaduu mu holokausta moje babe!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije