Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKA PRIČA
Povratak na članak

Priča o dva zuba

Bartul Matijaca rođen je u Sušaku, odrastao u Orebiću, Splitu i Dubrovniku u obitelji pomoraca i brodograditelja. Poslije završenog Medicinskog fakulteta u Zagrebu i specijalizacije neuropsihijatrije, bio je i ravnatelj Psihijatrijske bolnice u Vrapču, gdje ga je naslijedio prof. dr. Vlado Jukić. Objavio je nekoliko knjiga kraćih proza te stručnih knjiga s područja parapsihologije i stigmatizacije. U dva navrata na natječaju “Večernjeg lista” za kratku priču dobio je prvu nagradu, nagradu, 1998. i 1999.

Komentari 5

SM
stari_mačak
15:59 07.05.2018.

Kad se objavi loša, zbrčkana, nečitljiva i potpuno neinteresantna priča, a Večernji je tu već postao pravi šampion, svaki komentar je suvišan. Ovaj se uradak bori za ulazak u top pet takvih.

VL
KO
Kolumpar
00:07 06.05.2018.

Priče kao da naginju temama gnjusa i grozote. Onog sestra zvekne čekićem po glavi, drugi razbija lubanje psićima, treći pukne čekićem benavog starca, ovaj pak o čemu nego o govnima. Rečenice posrću, jezik slupan, nema mašte, drame, uzleta, intelekta. Čemu deminutivi vjenčić, zubići? Čemu prazna puška police s časopisima ovim i onim, Krležom, Novakom? Čemu ova priča?

VL
ČE
četvrti
20:01 08.05.2018.

U propozicijama natječaja piše da "priča može imati najviše 120 redaka ili 7200 znakova (s prazninama)". Ova ima 9665 znakova. Je li ovaj natječaj regularan?

VL
DU
Deleted user
01:34 15.03.2019.

Odlična priča! Gospodin piše jasno, tema izvrsna (nisu samo pacijenti bolesni).

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.