Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbogom

Preminuo zločesti dečko zlatnog doba hollywooda Eddie Fisher

Eddie Fisher
Foto: arhiva vl
1/3
24.09.2010.
u 15:10

Nekada slavni pjevač Eddie Fisher, koji je jednu slavnu glumicu napustio zbog druge – Elizabeth Taylor, udovice njegova prijatelja, a poslije se još triput ženio, preminuo je jučer

Jučer je u Kaliforniji preminuo Eddie Fisher, pjevački superstar koji je svojom glazbom, ali i brojnim skandalima, obilježio sredinu prošloga stoljeća.

Podsjetimo, jedan od najvećih showbiz-skandala pedesetih bio je onaj kad je Eddie Fisher, iznimno popualran prije pojave rock'n'rolla, prvi kojem je Coca Cola platila milijun dolara za reklamu, napustio suprugu i dvoje djece. Slavnu glumicu Debbie Reynolds i kćer Carrie i sina Todda Eddie je napustio i oženio se Elizabeth Taylor, udovicom svog najboljeg prijatelja Michaela Todda (poginulog u zrakoplovnoj nesreći) po kojem je čak dao ime sinu.

- Prvo joj je brisao suze maramicom, pa joj je brisao suze rukom, i na kraju ih je brisao ku**em – gorko je prokomentirala takvo "tješenje udovice" Debbie Reynolds, koja se i sama kasnije još dva puta udavala.

Mnoštvo brakova svih uključenih kasnije je čak učinilo da se ogorčenje zaboravi. Debbie Reynolds je 2001. nastupila u sjajnom TV-filmu "Those Old Broads" o četiri ocvale glumačke dive skupa s Elizabeth Taylor (uz Joan Collins i Shirley MacLaine), i njih dvije su se silno zabavljale pred kamerama ogovarajući zajedničkog bivšeg muža po imenu "Freddie". A scenarij s tim ogovaranjem je napisala izvrsna scenaristica i komičarka Carrie Fisher, kći Eddieja i Debbie. Premda je najpoznatija po ulozi princeze Leije u originalnoj trilogiji "Ratova zvijezda", pogano cinična Carrie je svoje nedaće odrastanja u Hollywoodu pretvorila u scenarije poput onog za film "Postcards From the Edge" i monodramu "Wishful Drinking" koju je donedavno izvodila na Broadwayu.

Kad je njezin otac 1988. objavio necenzuriranu autobiografiju punu seksualnih pustolovina i drogiranja, Carrie je gorko rekla da će "izgleda morati raskužiti svoju DNK", ali se za oca i dalje brinula, dok je od njezinog oca ostalo nešto za što se može brinuti.

A izgleda da je zadnjih par godina u Berkeleyu u Kaliforniji još živilo samo tijelo nekad popularnog pjevača. Prema riječima Carrie Fisher, njezin otac uglavnom je smatrao da je zaključan u pekari i mora pobjeći iz nje da bi stigao na dobrotvornu priredbu koju je organizirao s Barackom Obamom i velikom zvijezdom baseballa.

- A što biste drugo očekivali od čovjeka koji se 13 godina kljukao speedom? - govorila je početkom godine o nekadašnjoj očevoj navici uzimanja metamfetamina 53-godišnja Carrie koja je od malih nogu sve vidjela i proživjela u Hollywoodu, zaglavila u umobolnici i izvukla se iz nje, su joj očeve ludosti dolazile samo kao "šlag na tortu".

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
00:29 27.02.2010.

http://www.youtube.com/watch?v=MKl56BIFYbQ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije