Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni glumac

Preminuo Omar Sharif

Omar Sharif
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
10.07.2015.
u 16:11

Egipćanin je osvojio dva Zlatna globusa, a bio je i nominiran za Oscara, za svoju ulogu Sherifa Alija u legendarnom filmu Davida Leana "Lawrence od Arabije"

Glumac Omar Sharif, najpoznatiji po svojim ulogama u filmu Lawrence od Arabije i Doktor Živago, umro je u 84. godini.

Egipćanin je osvojio dva Zlatna globusa, a bio je i nominiran za Oscara, za ulogu Sherifa Alija u legendarnom filmu Davida Leana  "Lawrence od Arabije".

Imao srčani udar u bolnici u Kairu

Tri godine poslije dobio je Zlatni globus za ulogu u filmu "Doktor Živago". Ranije ove godine njegov je agent potvrdio da boluje od Alzheimerove bolesti. Njegov agent Steve Kenis kazao je da je glumac pretrpio srčani udar danas popodne u bolnici u Kairu.

Godine 1962. u "Lawrenceu od Arabije" odglumio je svoju prvu ulogu na engleskom jeziku, nakon što se pojavio u 20 egipatskih filmova.

- Kada sam radio taj film, pomislio sam da je to luda stvar. U njemu nije bilo djevojaka, nije bilo u to vrijeme poznatih glumaca, samo muškarci i bez akcije, bez mnogo akcije. Bez tučnjava. Bio je tako dobar jer je redatelj bio briljantan - kazao je Sharif u intervju Guardianu 2012. godine.

>>Omar Sharif obolio od Alzheimerove bolesti

>>Omar Sharif: Iako star, još sam najpoželjniji i vraćam se na scenu

Komentara 4

Avatar pivapivic
pivapivic
16:43 10.07.2015.

R.I.P. Omar Sharif,velika ljubav moje bake

CI
cinkvici
20:51 10.07.2015.

Legendarni glumac, takvih više nema! Počivao u miru

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
08:50 11.07.2015.

Elveda, Omar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije