Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 67. godini

Preminuo Naco Oster, dugogodišnji novinar HTV-a

Naco Oster
HRT
07.05.2017.
u 23:49

Od 1974. bio je suradnik u redakciji kulture Televizije Zagreb, sve do umirovljenja 2015. Ponajviše je pisao o kazalištu.

U 67. godini umro je Naco Oster, dugogodišnji novinar Hrvatske televizije. Cijeli radni vijek posvetio je Naco Oster televizijskom izvještavanju. Od 1974. bio je suradnik u redakciji kulture Televizije Zagreb, sve do umirovljenja 2015. Ponajviše je pisao o kazalištu. 

Autor je više tisuća izvještaja, osvrta i reportaža, urednik kronika kazališnih festivala i emisija iz kulture. Sudjelovao je u osnutku, ali i obnovi legendarnog Kugla glumišta. Posljednji njegov nastup na ekranima Hrvatske televizije bio je prošle godine u obnovljenoj Kuglinoj predstavi.

Naco Oster diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zanimalo ga je mnogo toga, bio je široko obrazovan i nadaren. U rodnim Našicama osnovao prvi rock-sastav Pingvini, bavio se kazivanjem poezije, glazbom, filmom i folklorom. Bio je i uspješan skladatelj. Naco Oster ratni je izvjestitelj, odlikovan Spomenicom Domovinskoga rata te medaljama Bljesak i Oluja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije