Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK LEGENDE

Preminuo Karl Slover, glavni patuljak iz Čarobnjaka iz Oza

Čarobnjak iz Oza
Metro-Goldwyn-Mayer
16.11.2011.
u 23:54

Glumac Karl Solver preminuo je u utorak od posljedica srčanih tegoba a ostat će zapamćen po višestruko odigranim ulogama u hollywoodskom klasiku iz 1939. godine

Glumac Karl Solver preminuo je u utorak od posljedica srčanih tegoba a ostat će zapamćen po višestruko odigranim ulogama u hollywoodskom klasiku iz 1939. godine snimljenom prema istoimenoj knjizi L.Frank Bauma, izvijestio je BBC.

Slover je bio jedan od posljednjih živućih članova glumačke postave a u filmu je odigrao nekoliko zapaženih uloga uključujući i onu vodećeg bubnjara i vojnika.

- Od 150 patuljaka koji su se pojavili u filmu, on je bio jedini koji je uživao slavu sve do starosti - ispričao je John Frickle, autor knjige 100 godina Oz-a.

Iako je na početku filma unajmljen da bi odigrao manje bitnu ulogu, kasnije mu je Victor Fleming pružio priliku da postane vodeći bubnjar jer je glumac koji je bio predviđen za tu ulogu naglo odustao od snimanja.

Karlu je u 2007. godini zajedno sa sedam drugih glumaca iz filma dodijeljena zvijezdu na hollywoodskom šetalištu slavnih u Los Angelesu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije