Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak vrhunske glazbenice

Preminula Nada Kuzmić, bivša ravnateljica Opere HNK Split

Foto: HNK Split
02.04.2020.
u 10:37

Bivša ravnateljica Opere splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, dugogodišnja članica Orkestra te kazališne kuće i akademska glazbenica Nada Kuzmić umrla je u nedjelju, 29. ožujka, objavio je u srijedu splitski HNK.

Nada Kuzmić rodila se 1945. u Zagrebu gdje je nakon završenog srednjeg muzičkog obrazovanja pohađala te 1969. diplomirala violinu kod profesora Ivana Weilanda i Milana Tarbuka.

U operni orkestar HNK Split dolazi 1973. kao stalni vođa dionica II. violina. Jedna je od utemeljitelja Splitskog gudačkog kvarteta, a djelovala je i u komornim orkestrima Ivan Lukačić i Komornom orkestru HNK Split.

Ravnateljica Opere splitskog HNK bila je od 2000. do 2002.

U tom razdoblju ostvareni su značajni uspjesi splitske Opere od kojih valja istaknuti izuzetno kulturološko i umjetničko postignuće kakvo je bila praizvedba opere "Judita" Frane Paraća, gostovanja u zagrebačkom HNK i na Dubrovačkim ljetnim igrama te više državnih nagrada i priznanja koje je dobio operni ansambl, navodi se u priopćenju.

Po završetku mandata ravnateljice, Nada Kuzmić bila je producentica Opere splitskog HNK.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije