Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZA STAKLA

Premijera Ogrestina ljubavnog trokuta

Foto: Anto Magzan
import
24.10.2008.
u 18:06

Film Zrinka Ogreste ovjenčan brojnim nagradama na festivalima u Hrvatskoj i izvan nje sljedeći će tjedan napokon krenuti i u kinodistribuciju. Film “Iza stakla” u utorak će imati svečanu premijeru u CineStaru u zagrebačkom Centru Branimir, na kojoj će se osim zvučne glumačke ekipe pojaviti i drugi poznati.

U kina diljem Hrvatske film će, pak, doći dva dana poslije, u četvrtak 30. listopada. Leon Lučev, Jadranka Đokić i Daria Lorenci utjelovili su protagoniste ljubavnog trokuta koji čini okosnicu radnje “Iza stakla”. Bračni i izvanbračni odnosi sasvim običnih ljudi iz susjedstva bliska su tema većini ljudi, smatra Ogresta.

– Svatko od nas došao je u dodir s nečim takvim – dodao je Ogresta, koji je dokaz za tu svoju tvrdnju dobio na festivalima na kojima je film dosada prikazan. Naime, “Iza stakla” dobitnik je dviju Zlatnih arena – za kameru i za najbolju glavnu žensku ulogu (Jadranka Đokić) na festivalu u Puli, nagrade publike na filmskom festivalu u Motovunu te je nominiran za Kristalni globus na 43. međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma.

Zanimanje strane publike za Ogrestin film očito je veliko jer je “Iza stakla” uvršten u glavni program filmskog festivala u Kairu u studenome, a ljubavni će trokut vidjeti i posjetitelji festivala u Rimu, Denveru i Göteborgu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije