Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO

Premijera novog spota grupe Vatra samo na portalu Vecernji.hr

13.11.2008.
u 19:03

Energetskom bombom zvanom “Sputnik”, kako su naslovili svoj novi studijski album, članovi virovitičkog rock-sastava Vatra razoružali su i osvojili čak i najoštrije kritičare, koji su ih uvijek dočekivali na nož.

Galerija slika: Novi spot grupe Vatra

Pogledajte spot za pjesmu Eskim
U suradnji s izdavačem Dallasom omogućujemo vam da prvi pogledate Vatrin novi videospot za pjesmu "Eskim". Spot je režirao Filip Filković, koji je osmislio i omot novog albuma, kao i novi dizajn Vatrine internetske stranice.


Spot za pjesmu 'Eskim'

Dečak: Sad nas vole i oni koji su nas mrzili
– Uh, što su nam sve radili, gađali nas kritičarskim perima, gazili... I naravno da nam nakon svega godi kad nam i kritika pogladi jajca! Mislim, super je kad ti svi dižu palac, i struka i kritika i publika, no nikada ne radimo pjesme, ploče i koncerte radi mišljenja nekoga glazbenog kritičara. Radimo to ponajprije zbog sebe, da bismo se dobro zabavili, kao i zbog svoje publike, kojoj i ovom prigodom zahvaljujemo na bezrezervnoj podršci. Naime, čitava priča ima smisao samo ako publika dolazi na koncerte i kupuje naše ploče – kaže Vatrin pjevač Ivan Dečak. Premda njegov bend sljedeće godine slavi deset godina djelovanja na sceni, uloženi trud postaje vidljiv tek sada.

– Ništa ne dolazi preko noći. A što brzo doleti, još brže i odleti. Inače, svaki bend u Hrvatskoj u početku ima uzak krug fanova i širok krug mrzitelja. Svi nekako u ovoj zemlji mnogo više žele da ne uspiješ – zaključuje Ivan. Album je, kaže, dobio naziv po knjizi “Moj slatki sputnik”, koju je Ivan dobio na dar.

Besplatno skinite Vatrina 'Travoltu'

Video: Vatra u tramvaju 'zapalila' brojne obožavatelje

Sputnik zapravo znači suputnik

- Shvatili smo da sputnik zapravo znači suputnik i zaključili da bi se tako trebao zvati album jer nas pet u bendu suputnici smo na svom glazbenom putovanju.


Iz novog spota grupe Vatra

Za iznimno žestok zvuk na kojemu se temelji album najzaslužniji su, kaže, producenti Jura Ferina i Pavle Miholjević.

– Htjeli smo raditi s njima jer smo vjerovali da mogu našu energiju s pozornice odlično prenijeti na album. I u tome su uspjeli 100 posto – kaže Ivan Dečak. Pitamo ga zašto je prva pjesma na albumu – “Zadnja”.

– Pa zar to nije logično? – kroza smijeh će Ivan. – Pjesma je nastala zadnja, ali odlično otvara album – kaže pjevač, koji na novom CD-u u pjesmi “John Travolta” spominje i Massima.

John Travolta - posveta Massimovoj koreografiji
– Pozitivna je to posveta Massimovoj koreografiji, to je nešto što on ima, a mnogi glazbenici nemaju – kaže Ivan te poziva sve obožavatelje da dođu 14. studenoga u 17 sati u zagrebački Dallas Music Shop u Masarykovoj 6 na druženje s Vatrom, čiji će članovi potpisivati albume i fotografirati se s njima. Najbržih 20 obožavatelja koji donesu kupon iz Večernjaka dobit će Vatrin novi CD “Sputnik”, a obožavateljice s najljepšim osmijehom moći će ‘upecati’ i pjevačevu pusu.


Besplatni CD čitateljima Večernjeg lista

Prvih 20 čitatelja Večernjeg lista koji s izrezanim Večernjakovim kuponom u petak u 17 sati dođu u zagrebački Dallas Music Shop (Masarykova 6) na druženje s članovima grupe Vatra, dobit će od Dallas Recordsa na dar Vatrin novi CD “Sputnik”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije