Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MSU

Premijera nagrađivane "Ćelije 211" u Art-kinu Metropolis

ćelija211
14.06.2011.
u 16:21

Kao uvodni kratki igrani film bit će prikazan "Šampion" redatelja Kristijana Milića, dobitnik nagrade Žirija mladih filmofila za najbolji kratki film na 57. Festivalu igranog filma u Puli

U Art-kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu 17. lipnja u 20.30 sati bit će premijerno prikazan najbolji španjolski film iz 2009. godine, "Ćelija 211" (Celda 211) redatelja Daniela Monzóna, nagrađenog s osam španjolskih nacionalnih nagrada Goya. Kriminalistički je to triler o mladom zatvorskom čuvaru koji se prvoga dana na radnome mjestu zatekne na krivoj strani za pobune zatvorenika. U glavnim su ulogama Carlos Bardem i Luis Tosar.
Kao uvodni kratki igrani film bit će prikazan "Šampion" redatelja Kristijana Milića, dobitnik nagrade Žirija mladih filmofila za najbolji kratki film na 57. Festivalu igranog filma u Puli. Scenarij filma napisao je Marko Sušac prema kratkoj priči Miljenka Jergovića. U filmu glume Norman Mahmutović, Dejan Aćimović, Slaven Knezović, Goran Bogdan i Ana Maras.

Sadržaj filma "Ćelija 211": Mladi zatvorski čuvar Juan Oliver kreće na svoj prvi dan na radnome mjestu. Kako bi ostavio što bolji dojam na poslodavce, na posao dolazi dan ranije, kod kuće ostavljajući trudnu suprugu Elenu. U zatvoru doživi nesreću u kojoj je ranjen te ga kolege privremeno smještaju u ćeliju 211 dok ne stigne liječnička pomoć. Upravo tada zatvorenici se odlučuju na pobunu. Čuvari bježe ostavljajući Juana, koji je svjestan da se mora pretvarati da je zatvorenik da bi preživio. Sprijateljuje se s nasilnim vođom pobune Badassom…

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije