Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idiomenej u HNK Split

Režija Rene Medvešeka - ispunjena želja glumcima

17.11.2014., Zagreb - Zagrebacko kazaliste mladih, konferencija za medije na kojoj je redatelj predstave Rene Medvesek predstavio predstavu Kristofor Kolumbo, nakon koje je ansambl izveo dio predstave.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Goran Jakuš/Pixsell
13.03.2015.
u 15:44

Ovaj komad Rolanda Schimmelphenniga je "tvrdi orah" za izvođače i ne igra se često. Predstava je eksperimentalna, radi se o okupljanju oko riječi – kaže Medvešek

Dramski ansambl HNK Split u subotu će premijerno izvesti dramu "Idomenej" njemačkog autora Rolanda Schimmelphenniga u kojoj igraju Nenad Srdelić, Snježana Sinovčić Šiškov, Anastasija Jankovska, Nikša Arčanin, Trpimir Jurkić, Petra P. Kovačić, Sara Ivelić, Mia Čotić, Pere Eranović i Bojan Brajčić. Prijevod, režiju i scenografiju potpisuje Rene Medvešek, kojem je to prva režija na sceni splitskog teatra čiji su glumci godinama priželjkivali rad upravo s njim.

– Ovaj komad Rolanda Schimmelphenniga je "tvrdi orah" za izvođače i ne igra se često. Predstava je eksperimentalna, radi se o okupljanju oko riječi – kaže Medvešek.

– Reakcija publike ovisit će o mnogočemu. Vrlo svjesno eksperimentira se riječju jer je kazalište ostalo jedino mjesto koncentracije i mira. Idomenejem najavljujemo drugačiji pravac razvoja naše drame – ističe Goran Golovko, intendant HNK Split.

>> Mrsić je obećao da će balerine u mirovinu sa 42 godine

Komentara 1

KL
Klarahrv
16:59 13.03.2015.

Hoce li drug Ivo zasvirati u znak zahvalnosti za podrsku na izborima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije