Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Fadila Hadžića

Predstavom Prevaranti u Kerempuhu počeli 35. Dani satire

Prevaranti, Kkerempuh
arhiva VL
04.06.2011.
u 12:24

Hadžić je na premijeri Prevaranata sam rekao novinarima da se nada da će i nakon njegove smrti njegova djela živjeti na scenu. Zbog toga, ali i zbog svega što je učinio za hrvatski teatar, ovogodišnji Dani satire igraju se njemu u čast

Prevaranti su zadnja predstava Fadila Hadžića na čijoj je premijeri prisutan bio i veliki komediograf, osnivač kazališta Kerempuh, ali i Dana satire. Tom je zgodom sam Hadžić rekao novinarima da se nada da će i nakon njegove smrti njegova djela živjeti na scenu. Zbog toga, ali i zbog svega što je učinio za hrvatski teatar, ovogodišnji Dani satire igraju se njemu u čast, a upravo su Prevaranti, u petak navečer  otvorili 35. Dane satire.

Publika  je tako iznova vidjela predstavu u prevarantima koji varaju druge, samo da bi na kraju i oni samibli prevareni,u kojoj glavne uloge tumeče Adam Končič, Otokar Levaj i Hrvoje Kečkeš. Predstavu je režirao Georgij Paro, scenografiju kreirala Dinka Jeričević,a kostime Đenisa Pecotić..

Do 19. lipnja biti će izvedeno 13 predstava, a najboljim ostvarenjima pripast će nagrade Zlatni smijeh.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije