Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Predstavljanje sudionika Noći kazališta - GKL Split

Noć kazališta
07.10.2009.
u 11:30

Gradsko kazalište lutaka Split u 64 godine svoga djelovanja postalo je čvrsta i nezaobilazna točka u lutkarskom zemljovidu Hrvatske.

Gradsko kazalište lutaka Split utemeljeno je 8. ožujka 1945. godine kao Kazalište lutaka Pionir i najstarije je profesionalno lutkarsko kazalište u Hrvatskoj.

Od utemeljenja djeluje u zgradi koju je 1906. godine projektirao ugledni splitski arhitekt Kamilo Tončić.

Zbog potrebe za rekonstrukcijom zgrade, Kazalište lutaka se iseljava 1997. i sljedećih devet godina nastavlja djelovati u podstanarstvu.

Obnovljeni prostor GKL-a, prizemlje i međukat, svečano je otvoren 2006. godine.
Splitsko Kazalište lutaka u 64 godine svoga djelovanja postalo je čvrsta i nezaobilazna točka u lutkarskom zemljovidu Hrvatske što potvrđuju brojni nastupi na lutkarskim festivalima u zemlji i inozemstvu te niz nagrada i priznanja koje je ansambl ovog kazališta dobio.

Ipak, najveća nagrada je publika koja već desetljećima prolazi kroz ovo kazalište veseleći se predstavama, a godišnje ih prođe više od šezdeset tisuća.U ovoj godini GKL Split planira četiri premijere i to: Jakša Fiamengo: MORE IZ ORMARA, redatelja Ladislava Vindakijevića, Lada Martinac Kralj: PUPOLJAK, redateljice: Vedrane Vrhovnik, Omer Rak: SABLASNI ŠEŠIR, redatelja: Dražena Ferenčine i Alexandre Dumas: PRIPOVIJEST O KRCKALU,  redateljice: Marice Grgurinović.

Reprizirat će sljedeće predstave: Jasen Boko: ZID OD BRAŠNA, redatelja: Lawrenca Kiirua, Hrvatska narodna priča MALA VILA, redatelja Slavča Malenova, Ana Đokić Pongrašić: O ZMAJU KOJI JE KOKICE JEO… redatelja Roberta Raponje, Dunja Adam: PIPO I PRIJATELJI, redateljice Dunje Adam, Zdenka Mišura: POVRATAK U ŽIVOTINJSKO CARSTVO, redateljice Dunje Adam, Zvonimir Balog: ZLATNA ZEMLJA, redatelja Dražena Ferenčine, Zdenka Mišura: OHOLICA, redateljice Dunje Adam i Zlatko Krilić: JAJE, redatelja: Zlatka Krilića.

O Noći kazališta 2009.

Veselje nam je sudjelovanje u Noći kazališta, podržavamo takve projekte jer obogaćuju kulturni život Hrvatske...

www.gkl-split.hr
www.noc-kazalista.com

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije