Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera u gkm-u

Predstava za male Splićane koju bi mogli voljeti i veliki

Ivan Gudić/GKM
23.11.2023.
u 09:14

Predstava "Zagrljaj kojeg pamtim" Siniše Novkovića s Ivanom Gudelj i Matijom Grabićem u glavnim ulogama premijerno je odigrana u Teatrinu na Prokurativama

Gradsko kazalište mladih Split iznjedrilo je novu poučnu predstavu najprimjereniju osnovnoškolcima, no toliko je životna i šarmantna da je preporučljivo da je pogledaju i stariji. Riječ je o predstavi "Zagrljaj kojeg pamtim" Siniše Novkovića, koji, osim što je autor teksta, potpisuje režiju, scenografiju i izbor glazbe dokazujući još jednom koliko je svestran umjetnik.

U Teatrinu na Prokurativama publika je pljeskom nagradila premijernu izvedbu, poglavito dvoje mladih protagonista, Ivanu Gudelj i Matiju Grabića, nedavno zaposlene članove ansambla GKM-a.

U drami "Zagrljaj kojeg pamtim" sestra i brat koji se godinama nisu vidjeli jer žive na dva kraja svijeta susreću se u roditeljskom stanu u kojem su odrasli s namjerom da se dogovore o prodaji te nekretnine koja im ne treba. Međutim, snažno ih obuzmu sjećanja na roditelje, djetinjstvo, priče, plišane ljubimce, međusobne igre te tijekom predstave pjevaju, plešu i utjelovljuju likove iz veselih mladenačkih dana.

A, zagrljaj? Njihov zagrljaj je poseban, jedinstven, prepun emocija, topline, uspomena, misli, sreće... Gotovo pa živ. Jer kako protagonisti kažu: "Sreća se nikakvim novcem ne može kupiti!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije