Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Predstava Turbo folk gostuje u Banja Luci i Beču

Dva dana nakon sudjelovanja na Teatar Festu, „Turbo folk“ se seli u Beč na „Wiener Festwochena“ koji se održava od 14. svibnja do 20. lipnja 2010.
29. svibnja 2010. u 11:05 0 komentara 2 prikaza
turbo folk
Foto: arhiva

Nakon sudjelovanja na budimpeštanskom proljetnom festivalu (Budapest Spring Festival), Festivalu bez prijevoda u Užicama, „Bok festu“ u Bjelovaru i gostovanja u Narodnom pozorištu u Nišu, Hrvatska drama HNK Ivana pl. Zajca s predstavom „Turbo folk“ nastavlja svoj ovogodišnji inozemni pohod. Tako će autorski projekt Olivera Frljića „Turbo folk“ u izvedbi riječkih glumaca Hrvatske drame prvo gledati publika na banjalučkom Teatar festu „Petar Kočić“ a potom i publika u Beču na uglednom međunarodnom festivalu „Wiener Festwochen“.

Banjalučki Teatar fest „Petar Kočić“ održat će se od 1. do 8. lipnja,  a podnaslovljen je kao „Festival različitih tendencija“. U službenoj će konkurenciji sudjelovati sedam kazališta s prostora bivše Jugoslavije s isto toliko predstava, a među njima je i uspješnica riječkog HNK „Turbo folk“. Predstava riječkog Kazališta na programu je drugog dana festivala 2. lipnja kada će se izvesti dvije izvedbe, u 19 i 21 sati u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Selektor festivala i direktor Narodnog pozorišta RS Rade Simović kaže kako je ovogodišnji koncept Teatar festa spoj „Sterijinih igara“ i „Bitefa“. Vezu sa „Sterijinim igrama“ Rade Simović objašnjava riječima: „traganje je to za suvremenim dramama s prostora bivše Jugoslavije“, a s „Bitefom“ kao „traganje za novim kazališnim tendencijama unutar bivšeg jugoslovenskog prostora“.

Dva dana nakon sudjelovanja na Teatar Festu, „Turbo folk“ se seli u Beč na „Wiener Festwochena“ koji se održava od 14. svibnja do 20. lipnja. Prvi put taj je Festival održan 1951. godine kao demonstracija želje za životom nakon mračnih godina 2. svjetskog rata.

vrijeme
NEĆE BITI VRLO TOPLO
Meteorolog Zoran Vakula analizirao zimu i najavio kakvo nas proljeće očekuje
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.