Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Predstava Sorry Bobe Jelčića ponovno u zagrebačkom HNK

Predstava Sorry Bobe Jelčića ponovno u zagrebačkom HNK
05.01.2023.
u 09:59

Kazališta predstava Sorry autora Bobe Jelčića ponovno igra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu

Praizvedena 15. lipnja 2022. godine kao dio projekta “Prospero – Prošireno kazalište” osmišljena je kao kazališni proces u kojemu je istraživanje radikalno usredotočeno na društvena pitanja i emocije temeljene na svakodnevnim borbama ljudi, pronalazeći gotovo klasičnu veličinu u najmanjem mogućem nizu događaja.

U predstavi Sorry redatelj Bobo Jelčić upotrebljava jednostavnu rekvizitu za istraživanje života u kazalištu i kazališta u životu. On izravnim pristupom u radu s glumcima oblikuje minimalan niz događaja postavljenih među stanovnike jednoga malog i običnog gradića. U ovome se kazališnom istraživanju susreću glumci Drame HNK u Zagrebu i mladi glumci, studenti zagrebačkog ADU-a. Oni zajedno dekonstruiraju arhetipske priče o naizgled jednostavnim odnosima. Poput odnosa majke i kćeri, oca i sina, unutar prijateljstva, prvih ljubavi…

Sorry možete pogledati već u utorak 10. siječnja 2023. godine. Također, reprizne izvedbe su na rasporedu 12. i 18 siječnja te 8. i 9. veljače. U predstavi glume Jadranka Đokić, Lana Meniga, Melody Martišković, Alma Prica, Marko Makovičić, Ivan Colarić, Luka Knez, Marin Stević, Lara Nekić, Andrej Drenski, Vid Ćosić i Antonio Mrzlić.

Ulaznice možete kupiti putem linka.

Promo kod EKDQ50Q23
S kupljenom jednom ulaznicom, drugu dobivate gratis!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije