Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZALIŠTE

Predstava "Pijani proces" na festivalu L'Intégrale Koltès u Francuskoj

pijani proces
Scena Gorica
21.10.2009.
u 15:39

U Francuskoj traje festival na kojem se izvode predstave prema dvadeset Koltèsovih tekstova iz ranog i zrelog razdoblja. U izboru su između ostalih i Roberto Zucco Christophera Pertona.

Predstava "Pijani proces" Scene Gorica 20. listopada gostovala je u Operi u Metzu u okviru međunarodnog festivala L'Intégrale Koltès.

Predstavu "Pijani proces" režirao je Ivica Buljan, a u njoj glume Ivica Vidović, Lucija Šerbedžija, Stipe Kostanić, Enes Kišević, Gordana Gadžić, Ana Vilenica, Goran Bogdan, Senka Bulić i pjevač grupe Let 3 Zoran Prodanović-Prlja. Ivica Buljan redatelj je koji je dosad postavio već od sedam inscenacija Koltèsovih drama i spada među njegove najveće poznavatelje.

U Francuskoj traje festival na kojem se izvode predstave prema dvadeset Koltèsovih tekstova iz ranog i zrelog razdoblja. U izboru su između ostalih Roberto Zucco Christophera Pertona, Dan ubojstava o priči o Hamletu redatelja Pierrea Diependaela (hrvatskoj publici poznat po režiji predstave Kabaret Begović u &TD-u), Borba crnca i pasa Kazališta Jozef Katona iz Budimpešte.

Igrat će se i predstava "U samoći pamučnih polja" i "Obitelj kopriva" dvaju najvećih francuskih redatelja Patricea Chéreaua i Stanislasa Nordeya, te “Sallinger” u režiji Bruna Boëglina, redatelja koji je napravio i praizvedbu toga teksta krajem sedamdesetih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije