Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera

Predstava "Mrzim istinu!" sutra premijerno u Teatru &TD

Mrzim istinu
arhiva VL
25.05.2011.
u 13:54

"Mrzim istinu! Olivera Frljića daje uvid u kompleksne odnose unutar autorove obitelji

U četvrtak, 26. svibnja, u dvorani SEK Teatra &TD, premijerno će se izvesti predstava "Mrzim istinu!" redatelja Olivera Frljića koja nas vraća u vrijeme prije 24. travnja 1992. Predstava "Mrzim istinu!" daje uvid te rastvara unutarnje kompleksne odnose unutar autorove obitelji.

Svoj dramaturški temelj gradi na tenziji između različitih obiteljskih dokumenata i autorovih svjedočanstava te fikcionalnog statusa koji ovi dokumenti i svjedočanstva dobivaju u prostoru kazališne reprezentacije.

U nastojanju da obiteljske epizode koje čine okosnicu Frljićevog teksta izvedu što vjerodostojnije, ansambl je početkom ove godine proveo mjesec dana s njegovom obitelji u Fort Worthu, u Texasu, u kojem trenutačno žive.

Glumci su u mjesec dana, uz promatranje njihove dnevne rutine, razgovora i neobavezna druženja, napravili i nekoliko proba kojima su prisustvovali Frljićevi roditelji i sestra. Probe su rezultirale dugim raspravama u kojima su roditelji i sestra pokušavali glumcima objasniti da to što oni pripremaju nije istina, da se stvari nisu dogodile tako, da nitko od njih nije rekao to i to, a da se neke stvari o kojima govore nisu uopće dogodile.

U predstavi glume Filip Križan, Ivana Roščić, Rakan Rushaidat i Iva Visković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije