Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje u Češkoj

Predstava koja spaja japanski tradicionalni ples i break dance

Room 100 predstava Seed Jakov Labrović
Foto: Room 100
30.09.2014.
u 12:59

Room 100 predstavom Seed gostuje u Pragu na novopokrenutom festivalu Balkan spirit

Room 100 gostuje na novopokrenutom festivalu "Balkan Spirit" u Pragu večeras u nezavisnom kazalištu Palac Akropolis. Izvest će svoju drugu produkciju "Seed"40-minutnu predstavu nastalu u suradnji redatelja kompanije Jakova Labrovićarenomiranog break dance plesača Vladimira Smuda. Predstava istražuje spajanje plesnih tehnika butoh plesa (japanski tradicionalni ples) i break dancea u izvedbenoj umjetnosti kreirajući dark ambient atmosferu koja reflektira psihička stanja osoba zaraženih ratnim tragedijama.

"Seed“ je nastao uz talijansko-litvansko-hrvatskoj koprodukcijsku i rezidencijsku potporu festivala za cirkus i izvedbenu umjetnost "Mirabilia" (Fossano), centra za suvremenu umjetnost "Arts Printing House" (Vilnius), "Multimedijalnog kulturnog centra Split" i festivala "Perforacije".

Izvedba u pragu ujedno će biti i međunarodna premijera predstave "Seed" i prvo gostovanje kompanije u Češkoj.

>> Čaroban svijet iz kojeg se teško vratiti u stvarnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije