Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dubrovačke ljetne igre

Predstava "Glava lava" i ruska sopranistica dobili Orlanda, a Linđo Grand Prix

Grgo Jelavic/Pixsell
25.08.2021.
u 11:58

Predstava "Glava lava" i ruska sopranistica Julija Ležnjeva dobitnici su nagrade "Orlando" Hrvatske radiotelevizije za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom programu 72. Dubrovačkih ljetnih igara, koja je uručena u sijedu ujutro u Kazalištu Marina Držića.

Dobitnik nagrade Grand Prix "Orlando" za sveukupni doprinos pripao je pak Folklornom ansamblu Linđo.

Autorski tim i glumački ansambl predstave 'Glava lava' nagradu su zaslužili za najbolje dramsko ostvarenje koje je premijerno izvedena 20. kolovoza na igralištu pod Minčetom.

"Nagrade su uvijek lijep podstrek nakon velikog posla. Hvala cijeloj ekipi na velikoj posvećenosti i bezgraničnom talentu te mom autorskom timu, kao i piscu Ivanu Salečiću što nam je povjerio roman u ruke s punim povjerenjem. Najveća nam je nagrada bila topao prijem dubrovačke publike. Predstava je rađena s gradim i za grad pa najviše hvala dubrovačkoj publici i gradu Dubrovniku“, rekla je redateljica predstave Aida Bukvić.

Nagradu u ime Julije Ležnjeve primio je pomoćnik intendantice Igara za glazbeni program Tomislav Fačini. Julija Ležnjeva nagradu je zaslužila za izvedbu u atriju Kneževa dvora 25. srpnja s ansamblom La Voce Strumentale pod vodstvom svog osnivača, violinista i dirigenta Dmitryja Sinkovskog te s lutnjistom Lucom Piancom. Izveli su probrani repertoar sastavljen od djela najistaknutijih opernih skladatelja 18. stoljeća. 

Dodijeljena je i Grand Prix nagrada "Orlando", za osobit doprinos ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara u jednoj ili više festivalskih godina, a dobio ju je Folklorni ansambl Linđo.

Okupljenima su se obratili i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te predsjednik Vijeća nagrade "Orlando" v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Renato Kunić.

O dobitnicima su odlučivali tročlani ocjenjivački sudovi, a njihov rad pratilo je Vijeće nagrade. Nagrada "Orlando" ustanovljena je 1976. godine. Do 1991. godine pokrovitelj je bio informativno-politički mjesečnik "Izbor", a pokroviteljstvo je 1992. godine preuzela Hrvatska radiotelevizija. Nagrada "Orlando", rad Josipa Poljana, u obliku je statue, replike Orlandova stupa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije