Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Predstava 'Galeb' ZKM-a na talijanskom festivalu VIE

galeb
arhiva ZKM
18.10.2014.
u 01:00

“Galeb” je premijerno izveden u siječnju 2013., a glume Ksenija Marinković, Nataša Dorčić, Jadranka Đokić, Katarina Bistrović Darvaš, Krešimir Mikić, Sreten Mokrović, Pjer Meničanin i Goran Bogdan

Predstava "Galeb“  redatelja Bobe Jelčića, nastala po motivima istoimene drame Antona Pavloviča Čehova, a u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih  gostovat će večeras u okviru uglednog talijanskog festivala VIE u kazalištu Herberia u Rubieriji. Festival VIE utemeljen je 2005. godine i ove godine traje od 9. do 25. listopada, u organizaciji Kazališne fundacije Emilia Romagna.

Festival VIE predstavlja scenske projekte suvremenih talijanskih i inozemnih redatelja, najrazličitijih žanrova s naglaskom na eksperimentalne kazališne uratke.  Osim dramskih predstava, festival VIE u svom programu nudi plesne, glazbene i filmske programe.  Do sada su ugostili velike majstore scene kao što su:  Peter Brook, Lev Dodin, Jan Fabre, Rodrigo Garcia, Alain Platel, Bob Wilson, Romeo Castellucci/Socìetas Raffaello Sanzio, Alvis Hermanis, Jozef Nađ, Tim Etchells/Forced Entertainment, Rimini Protokoll, Thomas Ostermeier i dr.

Predstava “Galeb”, premijerno izvedena u siječnju 2013. godine, do sada je gostovala na Međunarodnom kazališnom festivalu Divadelná Nitra u Slovačkoj, Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Srbiji, u Mestnom gledališču ljubljanskom u Sloveniji, Kunstenfestivaldesartsu u Belgiji te festivalu NEAT u Velikoj Britaniji. 

“Galeb” je premijerno izveden u siječnju 2013., a glume Ksenija Marinković, Nataša Dorčić, Jadranka Đokić, Katarina Bistrović Darvaš, Krešimir Mikić, Sreten Mokrović, Pjer Meničanin i Goran Bogdan.

>> Galeb ZKM-a gostuje u Nitri u Slovačkoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije