Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"sorry"

Predstava Bobe Jelčića oduševila španjolsku publiku

Foto: HNK Zagreb
1/5
01.03.2023.
u 20:04

Predstava "Sorry" redatelja Bobe Jelčića gostovala je u madridskom kazalištu Teatros del Canal

Predstava "Sorry" redatelja Bobe Jelčića gostovala je u madridskom kazalištu Teatros del Canal kao dio projekta Prošireno kazalište unutar mreže kazališta okupljenih u Prospero projektu.

Izvedbe su se održale 24. i 25. veljače te izazvale ovacije španjolske publike dok je autorski tim i glumački ansambl čak pet puta izlazio na poklon.

U predstavi "Sorry" redatelj Bobo Jelčić upotrebljava jednostavnu rekvizitu za istraživanje života u kazalištu i kazališta u životu. On izravnim pristupom u radu s glumcima oblikuje minimalan niz događaja postavljenih među stanovnike jednoga malog i običnog gradića. U ovome se kazališnom istraživanju susreću glumci Drame HNK u Zagrebu i mladi glumci, studenti zagrebačkog ADU-a. Oni zajedno dekonstruiraju arhetipske priče o naizgled jednostavnim odnosima. Poput odnosa majke i kćeri, oca i sina, unutar prijateljstva, prvih ljubavi…

U predstavi glume Jadranka Đokić, Lana Meniga, Melody Martišković, Alma Prica, Marko Makovičić, Ivan Colarić, Luka Knez, Marin Stević, Lara Nekić, Andrej Drenski, Vid Ćosić i Antonio Mrzlić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije