Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tročlani žiri odlučio

Poznati laureati 16. Vukovar film festivala, večeras svečano zatvaranje

Svečano otvorenje 16. Vukovar Film Festivala
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
03.07.2022.
u 13:09

Nagradu „Zlatni šlep“, za najbolji dugometražni film, dobio je mađarski film „Neprilagođeni“ redateljice Hajni Kisa

Svečanim zatvaranjem, koje je najavljeno za 21 sati, danas završava 16. po redu Vukovar film festival.

Iako festival još traje, tročlani festivalski žiri, kojega čine Marko Cindrić, Đelo Hadžiselimović i Velimir Grgić, donijeli su odluku o najboljim filmovima ovogodišnjeg festivala. Tako je nagradu „Zlatni šlep“, za najbolji dugometražni film, dobio mađarski film „Neprilagođeni“ redateljice Hajni Kisa. Radi se o filmu koji je ranije proglašen najboljim filmom u svojoj zemlji za 2021. godinu, a prikazan je i u službenoj konkurenciji festivala u Karlovim Varyma i u međunarodnoj konkurenciji festivala u Sofiji.  

Za najbolji kratki film proglašen je također mađarski film „Branka“ redatelja Kovacs Akosa. U konkurenciji za najbolji dokumentarni film nagrađen je film „Nemogući projekt“ redatelja Jensa Meurera. Posebno priznanje žirija dobio je film „3 minute“ redatelja Slavice Šnur i Ivana Maloče te ukrajinski igrani film „Vizija leptira“ redatelja Maksima Nakonečnog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije