Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazalište trešnja

Poučna kazališna misa o Ani Frank

ana frank
Foto: Arhiv Trešnja
07.03.2015.
u 14:00

Predstava je autorski projekt Jakova Sedlara, a scenarij potpisuje Dominik Sedlar, dok se u filmu pojavljuje i Branko Lustig

        Svojevrsna monodrama Ana Frank, dopunjena dokumentarnim fotografijama obitelji Frank među kojima je i jedini filmski snimak Ane na prozoru amsterdamske kuće na susjedinu vjenčanju, ali i skloništa u koje su se sakrili nakon što je njezina sestra Margot pismom pozvana na prisilni rad u Njemačku, pretpremijeru je imala u četvrtak, a premijerno je izvedena sinoć u Kazalištu Trešnja.

Namijenjena starijim osnovnoškolcima, predstava je vrlo poučna jer daje jasan uvid u strahote Drugog svjetskog rata, a glumica piše i govori o svojim mislima, osjećajima, željama i tlapnjama koje zapisuje u dnevniku što će postati najtiskanija knjiga u povijesti nakon Biblije. Anin otac Otto, jedini preživjeli član obitelji, zaslužan je što je dnevnik objavljen, čime je ispunio želju svoje kćeri koja je željela postati novinarka i spisateljica.

Anu u alternaciji glume akademska glumica Karla Brbić i studentica glume Lucia Stefania Glavich Mandarich (pretpremijerna izvedba; na fotografiji). Glumice rijetko imaju priliku igrati glavne uloge mladih djevojaka jer takvih uloga nema mnogo; jedina predstava “Dnevnik Ane Frank” igrala je u kazalištu Gavella od 1957. do 1960. godine kada je Anu Frank glumila Marija Kohn.Ova je predstava drukčija jer je ujedno i obljetnička. Ana Frank umrla je u logoru Bergen-Belsen u ožujku prije 70 godina u kojem je bio i producent Branko Lustig, koji se pojavljuje u filmu. Predstava je autorski projekt Jakova Sedlara, a scenarij potpisuje Dominik Sedlar.      

>> Predstava o Ani Frank koja je vjerovala da budućnost ima smisla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije