Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljene nominacije za Teatar.hr nagrade publike

Potvrđena vrijednost baleta "Ana Karenjina" HNK Zagreb

Edina Pličanić i Guilherme Gameiro Alves u baletu “Ana Karenjina”
Foto: arhiva HNK Zagreb
03.11.2014.
u 13:17

Vrijednost baleta “Ana Karenjina” zagrebačkog HNK potvrdile su i, jučer objavljene, nominacije za Teatar. hr Nagradu publike. Naime, on se bori za laskavu titulu predstave godine, u konkurenciji za nagradu je i koreograf Leo Mujić, a njegove su plesačke zvijezde Edina Pličanić i Guilherme Gameiro Alves nominirani za najbolje izvođače godine.

Za laskavu titulu najbolje predsatve bore se još i “Ana Karenjina” HNK Osijek, “Dream of life” Hotela Bulić, “Hamlet” ZKM-a i “Tri sestre” Gavelle. Istovremeno ZKM-ov “Hamlet” nalazi se i na popisu nominiranih za najprecjenjeniju predstavu godine, a tamo su još i “Aida” sa Splitskog ljeta, “Dundo Maroje” sa Dubrovačkih ljetnih igara, balet “Orašar” HNK Osijek i Gavellin “Osmi povjerenik”.

Za izvođača godine, nominirani su: Guilherme Gameiro Alves, Dražen Čuček, Ozren Grabarić, Krešimir Mikić i Stipe Kostanić, a za izvođačicu godine: Senka Bulić, Sandra Lončarić Tankosić, Edina Pličanić, Ivana Roščić i Nina Violić. U kategoriji redatelj ili koreograf godine nominirani su: Saša Božić, Ivica Buljan, Leo Mujić, Dora Ruždjak Podolski i Staša Zurovac. Za ngradu dramski tekst godine nominirani su: "Dječak koji je tražio zmaja"  Kristine Gavran, "Ispočetka" Mislava Brečića, "Snajper" Damira Karakaša, "Tragična smrt ekonomskog analitičara" Vedrane Klepice te "Žene u crvenom" Davora Spišića.

Za laskavu titulu neovisnog kazališta godine bore se: BADco., de facto, Hotel Bulić, Mala scena i Rugantino, a za festival godine BITEF – Beogradski internacionalni teatarski festival, FEN – Festival neovisnih kazališta i kazališnih družina u RH, Festival novog cirkusa, IKS festival i Tjedan suvremenog plesa.  Za osobu godine nominirani su: Snježana Banović, Oliver Frljić, Ana Karić, Matija Meić i Tena Štivičić. Za uvijek intigantnu kategoriju skandala godine nominirani su: udio kulture u Državnom proračunu RH (0,49%), izmjene Zakona o kazalištu, izbori ravnatelja u javnim kazalištima, upravljanje HNK Split i Splitskim ljetom, ali i Ministarstvo kulture. 

Kao i uvijek o pobjednicima odlučuje publika, u drugom krugu on-line glasanja, koje na adresi nagrada.teatar.hr traje do 20. studenoga u 12 sati. O ugledu i prestižu ove nagrade govore brojčani podaci iz prvog - prednominacijskog - kruga glasanja. U njemu je, naime, pristiglo čak 34.227 glasova.

Svečana svečana dodjela nagrada biti će 21. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture. U programu će sudjelovati vodeća imena domaće kazališne i glazbene scene, a kako  Teatar.hr opve godine slavi  15 godina svog postojanja organizitrana je i humanitarna akcija. U suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu 10. studenoga biti će organizirana dobrotvorna prodajna izložba u dosad za javnost nedostupnom i gotovo posve nepoznatom prostoru podzemnog hodnika zagrebačkog HNK. Prihod od prodaje eksponata namijenjen je organizaciji dolaska djece iz domova za nezbrinutu i ugroženu djecu Zagreba i Zagrebačke županije na blagdansku predstavu u samom HNK, dječju operu ‘Ivica i Marica’ 18. prosinca. Djeca će tom prilikom imati priliku razgledati cijelo kazalište ispred i iza kulisa, i to pod vodstvom ansambla predstave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije