Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Potres i pandemija uzburkali su naše emocije, a kako se s njima nositi, naučite na radionici

Radionica "Dizajn emocija" će se održati 19. i 20. lipnja u prostorima kluba Močvara, a 23., 24., 25. i 26. lipnja u zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade Pogon.
17. lipnja 2020. u 11:13 0 komentara 73 prikaza

U sklopu projekta 'Centar oblikovanja svakodnevice' Hrvatskog dizajnerskog društva, Muzeja za umjetnost i obrt, ULUPUH-a, Bacača Sjenki te Grada Zagreba organizira se šestodnevna izvedbena radionica 'Dizajn emocija' kojom se želi kroz četiri primarne emocije strah, ljutnju, tugu i radost otvoriti prostor za iskustveno upoznavanje s emocionalnim odgovorima na okolnosti koje su zadesile građane Zagreba: pandemija koronavirusa i potres, te načinima na koje okolnosti oblikuju svakodnevicu građana. Naglasak u radionici stavljamo na razvijanje grupnog povjerenja, podrške i međusobnog upoznavanja, uvažavanja i slušanja. Želimo potaknuti sudionike da se ne boje prihvatiti da nitko ne zna kako se treba ponašati u trenucima kada se sve oko nas raspada. Da nema ništa sramotno u strahu, ljutnji i tugovanju i da upravo kroz te osjećaje možemo otvoriti istinske potencijale za radost, istaknuli su organizatori radionice.

Stephan Lupino Današnji svijet je apokaliptičan, a sve je više onih koji mare samo za sebe i svoje hedonističke porive

Kako se emocionalno nosimo s prizorima srušenih dijelova voljenog grada?

Znanstvena istraživanja pokazuju da traumatična iskustva ostavljaju ozbiljne psihičke posljedice i dugoročno ograničavaju kvalitetu života, a od velike koristi i pomoći za pojedinca je mogućnost oslonca na grupu ljudi oko sebe. Zato će autor i voditelj radionice Pavle Perković te suvoditelji Anita Čeko, Stipe Bagarić, Marija Georgijev i Boris Bakal sa sudionicima radionice pokušati odgovoriti na pitanja: Kako se emocionalno nosimo s prizorima srušenih dijelova voljenog grada? Kako to utječe na nas, kako nas oblikuje? Kako na nas djeluju prizori praznih ulica?.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane građane grada Zagreba.

nova deklaracija Povjesničari bivše Jugoslavije: Niste samo žrtve niti su drugi za sve krivi!

U šest dana radionice, u sigurnom grupnom okruženju sudionici će se igrati, proživljavati, upoznavati i istraživati sposobnosti kreativne prilagodbe, te jedni od drugih otkrivati nove potencijale oblikovanja svakodnevice. 'Dizajn emocija' je otvoren za studente i profesionalce iz područja sociologije, psihologije, antropologije, dizajna, politologije, prava, ekonomije, društvenih inovacija, novinarstva, kulinarstva, javnih službi, urbanizma, baštinskih studija, novih medija, književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma, suvremenog plesa, arhitekture, povijesti i povijesti umjetnosti, kao i za sve zainteresirane građane grada Zagreba bez obzira na dobnu skupinu. Svi zainteresirani na radionicu se mogu prijaviti do 17. lipnja putem e-obrasca koji se nalazi na internetskoj stranici Bacača Sjenki.

KORONAVIRUS
Znanost još nije pobijedila virus: Što se zna, a što se pogrešno pretpostavljalo o COVID-19
Huawei Watch GT 2e
Pametni trening
Pametni sat za profesionalne sportaše i rekreativce koji koristi i naš Ironman
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.