Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
baš pred izbore

Posjetitelja nema, gospodarstvo je na koljenima, ali u Muzeju grada Splita zapošljavaju

18.10.2020.
u 11:53

Muzej grada Splita unatoč drastično smanjenom broju posjetitelja traži šest novih djelatnika.

Muzej grada Splita zapošljava tri recepcionara, dva kustosa i jednog voditelja odnosa s javnošću na neodređeno vrijeme. Zahtjev za otvaranje novih radnih mjesta gradskim službama predan je prije pandemije koronavirusa i gradonačelnik je potpisao suglasnost u ožujku. No, natječaj je “zamrznut” zbog privremene zabrane zapošljavanja, koja je donesena upravo zbog korone. Sada je reaktiviran i jučer je javno objavljen.

Prijem novih djelatnika, objašnjavalo se u proljeće, potreban je zbog povećanog opsega posla u Muzeju i pripreme sezone. No, kako je COVID-19 nažalost učinio svoje, mnogi u Splitu pitaju se zašto se sada traži šest novih djelatnika, kad je broj posjeta muzejima drastično pao, gospodarstvo je gotovo na koljenima, a splitski vijećnici upravo su donijeli odluku o rebalansu proračuna i dizanju kredita od 90 milijuna kuna. Posebno upada u oči što je uvjet za glasnogovornika Muzeja ekonomski fakultet i deset godina radnog iskustva, zbog čega mnogi smatraju da se to mjesto priprema za osobu koju treba zaposliti prije lokalnih izbora. Zar ne bi bilo logično da voditelj odnosa s javnošću ima završen fakultet iz društvenih područja ili novinarstvo, pitali smo ravnateljicu Branku Brekalo. Ističući kako je na službenom putu, odgovorila nam je da radi po pravilnicima i po sistematizaciji iz vremena bivše ravnateljice! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije