Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Popust na predstavu "Garaža" Zagrebačkog kazališta mladih

garaža
VL
PR
Autor
PR članak
11.03.2011.
u 15:30

U ponedjeljak u tiskanom izdanju Večernjeg lista izlazi kupon čiji donosilac ima 30% popusta na ulaznicu.

Predstava je nastala prema istoimenom romanu Zdenka Mesarića, koji je dobio epitet najšokantnijega i najmučnijega hrvatskog romana. Gladijatorske borbe, obiteljsko nasilje, eksploatacija djece, socijalna zapuštenost – teme su koje govore o mogućem zastrašujućem scenariju iz bliske budućnosti. Garaža je spoj znanstvene fantastike, drame i film noira.

Njezini pandani mogu se pronaći u kultnim filmovima kao što su Rollerball, Fight club ili Amores Perros, iako metaforički govori o užasima tranzicijskih zemalja. U predstavi se miješaju scene izrazitog nasilja, s obiteljskim prizorima koji su biblijski citati, do potpuno nadrealistički obojenih sekvencija o eutanazijskom turizmu. Uz glumce Zagrebačkog kazališta mladih u predstavi nastupa i TBF, hrvatska grupa desetljeća.


Predstava Garaža realizirana je kao hrvatsko-američka koprodukcija Zagrebačkog kazališta mladih i glasovitog newyorškoga teatra La MaMa u kojemu je i praizvedena u siječnju 2010. godine. O uspjehu Garaže u New Yorku pisali su eminentni kazališni kritičari. Pišući za Time Out New kritičar Paul Menard ističe: "...nemojte da vas naziv ansambla zavara: u žarištu ove žestoke, nasilne predstave Zagrebačkog kazališta mladih ekstremna su boksačka nadmetanja, a batine ne dobivaju samo glumci, i publici nakon predstave treba malo vremena da se oporavi kad u kazalištu dobije ovakvu šaku u želudac". Kritičarka The Village Voicea Miriam Felton-Dansky kaže da se u fascinantnom svijetu ove rasne produkcije Zagrebačkog kazališta mladih hrvanje promiče u simboličnu sliku postkomunističkoga društva koje vrtoglavo ponire u nasilne dubine nepoznatih bespuća. Mitch Montgomery, pišući za Backstage, Garažu naziva "surovom, nasilnom fantazmagorijom koja bi bila dobra pouka za štemere iz filma Klub boraca".

Predstavu je režirao Ivica Buljan, a  glume Ksenija Marinković, Frano Mašković, Sreten Mokrović, Barbara Prpić, Doris Šarić Kukuljica, Nina Violić, Vedran Živolić, Goran Bogdan, Mladen Badovinac, Luka Barbić, Saša Antić, Mark Mrakovčić, Petar Predrag i Stjepan Jureković.

Predstava je na repertoaru 18. i 20. ožujka u 20 sati i 19. ožujka u 21 sat.

Želite prijaviti greške?