Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CD Marija Vidović

Popevka „Ljubav se ne trži“ u novom ruhu - poslušajte izvedbu vrhunske sopranistice Marije Vidović

Marija Vidović
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/4
27.04.2021.
u 12:32

U četvrtak 29. travnja uz Večernji list pronađite poseban dar – CD međimurske sopranistice Marije Vidović.

Marija Vidović međimurska je sopranistica sa svjetski priznatom karijerom. Glazbeno školovanje započela je u Varaždinu, studirala je i magistrirala u Beču i Stuttgartu na Sveučilištu za glazbu i umjetnost. Danas je bazirana u Beču, a živi na relaciji cijeli svijet.

Nakon što je u prosincu objavila album sa božićnim pjesmama “Christmas Classics”, obradom tradicionalne pjesme "Ljubav se ne trži", Marija Vidović najavljuje svoj novi studijski album jednostavno nazvan "Međimurje".

Na novom albumu naći će se dvanaest pjesama posvećenih Marijinom rodnom kraju, među kojima su tradicionalne međimurske popevke i nekoliko autorskih pjesama.

U simfonijskim aranžmanima ruskog skladatelja Alexa Pashkova tradicionalne pjesme poput "Ljubav se ne trži", "Međimurje, kak si lepo zeleno", "Marica je fajn snešica" i ostale, zaživjele su u zadivljujućoj glazbenoj formi, a za vrhunsku izvedbu su osim Marije zaslužni i članovi Varaždinskog komornog orkestra kojim je dirigirao Matija Fortuna.

"Pjesmom 'Ljubav se ne trži' otvaram ljubavnu tematiku na koju se nastavlja niz tradicionalnih pjesama u kojima Marica, fajn snešica priča svoju priču o dvije različite generacije, u ovom slučaju dvije generacije zaljubljenih. Roditelji pričaju o svojem zaljubljivanju i zbližavanju na počecima prošlog stoljeća upravo onda kad i sama Marica otkriva svoju ljubav života. Prava i istinska ljubav im daje potpunu slobodu, pravi smisao i veselje života i s takvim velikim ispunjenim srcem ostvaruju želju za ostankom u svom rodnom kraju, čuvajući i poštujući svoju kulturu i tradiciju. Ljubav se ne trži, niti ne kupuje... koliko istine su nam pokazali naši stari u ovoj pjesmi!", objasnila je Marija zašto je upravo ovom pjesmom najavila novi album.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Glazbeni producent albuma Međimurje je prof.sr.sc. Ivo Josipović s kojim je Marija započela suradnju nakon njenog prvijenca Christmas Classics, albuma koji je ove godine nominiran za Porin u kategoriji "Najbolji božićni album".

Video spot "Ljubav se ne trži" snimljen je u produkciji CMC televizije, a novi Marijin album "Međimurje" naći će se u prodaji 29.4.

U četvrtak 29. travnja na kioscima uz Večernji list pronađite poseban dar – CD međimurske sopranistice Marije Vidović!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije