Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

Ponuda HNK: Elegantni darovni bon za tek vjenčane parove

'04.03.2011.,Zagreb - Zgrada HNK-a , glavni ulaz u zgradu. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
24.02.2012.
u 14:00

Foaje i terasa HNK u Zagrebu čekaju mladence za fotografije s prstenjem

Ovih je dana ponuda suvenirnice Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, inače matičnog hrvatskog kazališta, obogaćena novom ponudom za – mladence. Za iznos od 1250 kuna moguće je kupiti darovni bon u suvenirnici kazališta, a mladencima je ponuđen dio kazališta u kojem se mogu fotografirati.

Dalekozor na posudbu

Na raspolaganju su foaje, balkon, gledalište i pozornica, a fotografa trebaju osigurati sami. HNK dio svoga prostora ustupa subotom od 10 do 13 sati, što znači da će najviše dva para svakog tjedna moći iskoristiti prostor HNK.

Da bi ugođaj bio u duhu teatra, kazalište za potrebe snimanja paru posuđuje dalekozor. Sa sobom mogu dovesti do pet osoba, otkrivaju nam u suvenirnici.

A bi li u budućnosti foaje mogao biti i mjesto za obred vjenčanja?

– Zasad o tome nismo razmišljali jer je ponuda nova i tek treba vidjeti kakve će reakcije izazvati. Možda interes javnosti neće biti velik, no ideja o intimnoj ceremoniji s matičarom i nekoliko osoba ne čini se lošom, no organizacija ceremonije uključuje dolazak matičara, što komplicira postupak, a o tome odluku može donijeti isključivo vodstvo HNK – poručili su iz marketinga.

Poslovna ravnateljica kazališta Stela Stazić Telebuh kaže da su darovni bon uveli zbog interesa ljudi koji su to od njih u više navrata tražili, a kako ponudu suvenirnice stalno osvježavaju, tako se ondje može nabaviti i pregača sa škarama kojima je ubijena barunica Castelli.

Neobaroknu zgradu su projektirali austrijski arhitekti Ferdinand Fellner i Hermann Hellmer, a davne 1895. udarcem čekića otvorio ju je car i kralj Franjo Josip pa ona zauzima posebno mjesto u kulturi i jedan je od povijesnih simbola, što bi moglo privući ljubitelje umjetnosti. HNK je država ove godine smanjila budžet za nekoliko stotina tisuća kuna pa se bori za svaku dodatnu kunu. A što je sa sponzorima?

– Uspjeli smo zadržati sve svoje dugogodišnje sponzore, no činjenica je da novac u zemlji sve manje vrijedi – kaže Stela Stazić Telebuh.

Kritike zbog Dinama

HNK u najam daje i cijelu zgradu, no i tada pokušava tvrtkama prodati cijelu ili barem dio neke svoje predstave. Dužan je godišnje gradu Zagrebu i državi dati po desetak besplatnih termina za raznorazne prigode, među kojima je bila i rođendanska proslava Dinama, koja je izazvala buru u javnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije