Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Poništeni izbori za petog člana Kazališnog vijeća HNK Split

Mucalo tvrdi da je u pitanje dovedena vjerodostojnost izbora i rezultat glasovanja jer listići nisu ubačeni u zaštićenu glasačku kutiju
16. prosinca 2011. u 15:03 1 komentara 14 prikaza
'24.11.2010., Trg Marsala Tita, Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je svecana dodjela Nagrade hrvatskog glumista za 2010. godinu. Svecanost je u znaku 150. obljetnice HNK, kada je, na dan
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'

Izbori za petog člana Kazališnog vijeća splitskog kazališta, na kojima je najviše glasova dobio glumac Trpimir Jurkić, jučer su i službeno poništeni, nakon što je pravna služba Grada utvrdila nepravilnosti u njihovu provođenju.

– Sastalo se izborno povjerenstvo (D. Mucalo, A. Osmanović i I. Čikeš, dok je Č. Martinić izostao zbog bolesti) i zaključilo da je glasovanje bilo neregularno. Stoga smo izbore poništili, a novi će se održati već idući tjedan – kazao nam je v. d. intendanta Duško Mucalo.

Objašnjava da se glasovalo na dva mjesta, u plavom salonu HNK i baletnom studiju na drugoj lokaciji. Pokraj glasačke kutije u HNK bile su dvije članice biračkog odbora. Jedna je, međutim, u jednom trenutku otišla u baletni studio bez glasačke kutije. Glasačke listiće stavila je u kuvertu i donijela u glumački salon. Time je, tvrdi Mucalo, u pitanje dovedena vjerodostojnost izbora i rezultat glasovanja jer listići nisu ubačeni u zaštićenu glasačku kutiju. Očito je pogrešku napravila pravna služba splitskog kazališta.

Na upit hoće li pravna služba snositi sankcije, Duško Mucalo kaže da će ih pozvati na razgovor, ali to je, drži, interna stvar kazališta. Poručuje da djelatnici mogu izabrati koga god hoće, ali izbori se moraju ponoviti. Činjenica je ipak da su izbori petog člana Kazališnog vijeća, u kojem sjede Joško Čelan, Sanja Erceg Vrekalo, Sanja Quien i Marko Pecotić, opet unijeli nemir na daske splitskog kazališta.

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima