Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovor
Povratak na članak

Pomažem tranziciju hrvatske umjetnosti prema svijetu

Gaella Gottwald nova je ravnateljica HDLU-a u Zagrebu. Ovo je njezin prvi radni tjedan, a u svom novom uredu dočekala nas je riječima: - Hajdemo nešto i raditi.

Komentari 3

DR
drugTitoforever
21:18 20.04.2010.

LIjepa mala, nema sto! Lijep posal, a ni placa sigurno nije losa.... Ali, hehe, sad bi ona bila neki most sa svijetom likovnoj umjetnosti zemlji u kojoj indentitet likovne umjetnosti jos nije jasno definiran, a niti prihvacen od strane sirihh masa u Hrvatskoj. Umjetnost jedne zemlje stvarno treba biti dokazana umjetnost doma, prije nego se idu van graditi kule u oblacima. Ali kako rekoh, mala je dobila odlican posal ....

VL
MU
mala ulica
00:34 21.04.2010.

Tito, jesi li pročitao što si napisao? Jesi li ti vidio ta mjesta gdje se je gospodja rodila, školovala, radila i živjela?

VL
DR
drugTitoforever
09:04 21.04.2010.

Naravno. Ne pisem iz glave. Ne samo da sam vidio ta mjesta, vec i puno, puno vise. Jedino u Kanadi nisam bio. Ali ne govorim o stranim mjestima, vec o nasim, jer hrvatska umjetnost je prije svega namjenjena Hrvatima i nasi umjetnici moraju prije svega stvarati (ne svjesno) neki nas identitet po kojem cemo biti zanimljivi svijetu. Ako ti preduvjeti ne postoje, onda bolje ne poduzimati nist i prepustiti promociju pojedinih umjetnika privatnim galerijama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.