Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"50 godina - 50 priča"

Polustoljetni rezime natječaja za kratku priču Večernjeg lista

24.03.2015., Zagreb - Tomislav Sabljak, knjizevnik.
Davor Visnjic/PIXSELL
12.05.2015.
u 09:05

Na promociji u raskošnoj Preporodnoj dvorani HAZU okupit će se brojni književnici koji su sudjelovali u natječaju

U prelijepoj Preporodnoj dvorani HAZU, na zagrebačkom Gornjem gradu, u Opatičkoj 18, u srijedu 13. svibnja (u 11 sati) Večernji list predstavlja knjigu "50 godina 50 priča". Urednik knjige Tomislav Sabljak, selektor kratke priče Večernjeg lista od prvog dana pa sve do danas, ističe:

– Ovo je polustoljetni rezime, pedeset antologijskih priča i prvi put cjelokupna bibliografija natječaja koji neprekinuto traje od daleke 1964. godine.

Na promociji, koja je svojevrsna kruna proslave pedesetogodišnjice natječaja za kratku priču, koji danas nosi ime Ranka Marinkovića, okupit će se brojni književnici, a knjigu predstavljaju: akademik Zvonko Kusić, predsjednik HAZU, Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, Tomislav Sabljak, urednik knjige i selektor priče, te Bojana Radović, izvršna urednica. 

>> Knjiga je platforma za proučavanje kratke priče i cijele naše književnosti

Komentara 1

MA
marinka
17:05 13.05.2015.

Oči su ogledalo duše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije