Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#ostajemdoma

Pogledajte predstavu HNK Osijek "Šokica" samo na Večernji.hr

Foto: HNK Osijek
29.03.2020.
u 14:11

Večernji.hr u sklopu društveno odgovornog specijala Mijenjamo navike #OstajemDoma svojim čitateljima omogućuje besplatno gledanje koncerata, predstava i filmova. Večeras u 20.30 sati na redu predstava HNK Osijek "Šokica".

U sklopu Večernjakovog društveno odgovornog specijala #ostajemdoma, večeras će se od 20.30 sati na portalu Večernji.hr prikazivati predstava "Šokica" Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. 

"Šokica" temeljena je na pučkom igrokazu našeg književnika Ilije Okrugića s kraja 19. stoljeća, a u osječkom HNK postavio ga je redatelj Dražen Ferenčina

Radnja Šokice, u pet činova, odvija se 1848. i 1849. godine, u šokačkome selu Virovitičke županije i okolici Osijeka. Priča je to o nimalo sretnome ljubavnom životu mlade Janje, u jeku borbe protiv Mađara i Mađarona, zbog čega je Šokica osim literarno-dramskoga djela i zanimljiv povijesni dokument o hrvatskoj ravnici.

Za dramaturgiju zaslužan je Jasen Boko, za scenski pokret Nikola Ivančić, autor glazbe je Igor Valeri, scenografija i kostimi djelo su Saše Došena, a lektorica je Ana Cvenić. 

Janju glumi Sandra Tankosić, Božo je Mario Rade, Pero Vlahović je Vjekoslav Janković, Marijan Šokčević je Milenko Ognjenović, Manda je Tatjana Bertok-Zupković. Ljubibratića tumači, župnik Miroslav Čabraja, Matana Propalića Ivica Lučić, Mandokaru Lajčman Ivana Soldo/Anita Schmidt, a Teza i Marga su Vjekoslav Janković i Mario Rade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije