Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pogledajte Gavelline premijerne naslove po odličnoj cijeni!

GDK „Gavella“
Foto: GDK „Gavella“
1/13
28.05.2024.
u 13:43

Kao i svake godine, kazalište GDK „Gavella“ za kraj sezone donosi nešto posebno za sve ljubitelje kazališta!

Od 3. do 14. lipnja, održava se "Gavella Fair", jedinstven festival koji će vas provesti kroz čaroliju Gavellinih premijernih predstava u sezoni na isteku. Tijekom skoro dva tjedna publika može pogledati predstave po jedinstvenoj cijeni od 6,00 eura.

Na „Gavella Fairu“ nude se raznolike kazališne poslastice koje će zadovoljiti sve kazališne ukuse. Program pogledajte u nastavku, a sve izvedbe počinju u 19:30 sati.

„Spaljena“ – ponedjeljak, 3.6.2014.

Predstava „Spaljena“ je prava kazališna poslastica, autorski projekt Mraksvjetla, po konceptu Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića. Igraju Dijana Vidušin, Anja Đurinović, Jelena Miholjević, Martina Čvek, Sven Medvešek i Filip Šovagović koji stvaraju fantastičnu atmosferu gdje se slobodno miješaju san i zbilja, poezija i kazalište, književni i filmski motivi, žudnja za kretanjem i žeđ za slobodom. "Pođite ih vidjeti sutra. Jer da su se vještice skupljale na Medvedgradu...". Više o predstavi možete pročitati ovdje.

Foto: GDK „Gavella“

Krivi Billy s Inishmaana“ – utorak, 4.6.2024.

Koprodukcijsku predstavu GDK "Gavella" i Kazališta Virovitica prema tekstu Martina McDonagha na Veliku scenu postavlja Dražen Ferenčina. McDonagh slika studiju usamljenosti, ovdje dodatno podcrtanu Billyjevim fizičkim stanjem, a ljudi si na otoku u Galwayskom zaljevu nanose bol i isključuju drugačije, kao što to čine bilo gdje drugdje. Otrgnuti se od toga, potražiti sreću, suprotstaviti se, vitalno je, buntovno središte ovoga teksta. Više o predstavi možete pročitati ovdje.

Foto: GDK „Gavella“


Kraljevo“ – četvrtak, 6.6.2024.

Krležino "Kraljevo" na scenu postavlja Krešimir Dolenčić, a "kraljevsko ludilo" dočarat će vam osamnaesteročlani glumački ansambl! "Sve to buja u praživotni ekstatični zanos koji prijeti da će se pretalasnuti i poput potopa zaliti cijelo to Sajmište i "Kraljevsko veselje" i grad kojemu su zgrade blijede ko u smrtnome strahu. Ta je intenzivnost za cijele igre sablasno prenapeta, te se čini da sve to pleše negdje na jednom strašno visoko napetom užetu. I sve će to pući." Više o predstavi možete pročitati ovdje.

Foto: GDK „Gavella“

 

Deca“ – subota, 8.6.2024.

De Facto i "GDK" Gavella u koprodukciji donose vam predstavu prema nagrađivanom romanu Milene Marković koji obuhvaća 163 stranice furiozno ispisanoga teksta bez ijednog interpunkcijskog znaka, osim finalne – točke. Režiju potpisuje Saša Božić a glumački postav čine izvrsne glumice - Jelena Miholjević, Barbara Nola, Ivana Roščić, Nataša Dangubić i Viktoria Bubalo. Više o predstavi možete pročitati ovdje.

Foto: GDK „Gavella“


Moji tužni monstrumi“ – ponedjeljak, 10.6. 2024.

Predstava Mate Matišića "Moji tužni monstrumi" u režiji Vite Taufera donosi nam scene gdje se maštovito spajaju teatralnost i svojevrsna hiper - događajnost s intimnošću i dokumentarnošću koje se ne boje izložiti intiman prostor. Hit predstava je nominirana za medijsku nagradu "Zlatni studio", a Jelena Miholjević i Filip Šovagović su istu i osvojili za svoje uloge u ovoj predstavi koja gostuje na festivalima u zemlji i regiji. Više o predstavi možete pročitati ovdje.

Foto: GDK „Gavella“

 

Moderni oblici patnje“ – utorak, 11.6.2024.

Koprodukcijska predstava GDK "Gavella" i Ludens teatra "Moderni oblici patnje" prema tekstu autorice Dine Vukelić u režiji Darija Harjačeka donosi vam priču o nezdravoj simbiozi majke i sina, a tu je i nadrealno fatalna mlada zvijezda TV ekrana, koja taj trokut odnosa prebacuje u intimne noćne more i potisnuta maštanja! Glume Jelena Miholjević, Marko Petrić i Anja Đurinović koji vas pozivaju da zavirite u njihovu "nesvakidašnju svakodnevicu"! Više o predstavi možete pročitati ovdje.

Foto: GDK „Gavella“

Majka“ – srijeda, 12.6.2024.

"Majka" je izuzetan glumački materijal, potresna studija karaktera, u kojoj se isprepliću doživljeno i zamišljeno, ostvareno i izmaštano, u atmosferi "rastuće napetosti i čudnovatog ozračja". Od autora podnaslovljen kao "crna farsa", u GDK "Gavella" stiže u koprodukciji s Ludens Teatrom, u režiji Enesa Vejzovića i izvedbi Bojane Gregorić Vejzović, Matije Gašparija, Amara Bukvića i Tene Nemet Brankov. Više o predstavi možete pročitati ovdje.

Foto: GDK „Gavella“

Kozmički žongleri“ – petak, 14.6.2024.

Predstava kojom je otvorena Gavellina sezona 2023./2024., nakon više od tri godina ne igranja u vlastitom domu, također će i zatvoriti sezonu te Gavella Fair. Dio „burlesknog komada“ Kalmana Mesarića iz 1922. godine na pozornicu je postavio Ivan Penović. Pogledajte priču "gdje je čovjek u igri bogova samo loše izrezbarena figurica..." Više o predstavi možete pročitati ovdje.

Foto: GDK „Gavella“


Ulaznice za „Gavella Fair“ možete nabaviti na web stranici kazališta ili na blagajni kazališta u Frankopanskoj 10!

„Gavella Fair“ je savršena prilika da uživate u kazalištu i otkrijete nove omiljene predstave. Bilo da dolazite sami, s obitelji ili prijateljima, pogledajte odlične predstave po povoljnoj cijeni.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije