Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Podrška kulturnim sadržajima i institucijama je investicija u kvalitetniju svakodnevicu

Raznolik kulturni sadržaj doprinosi kvaliteti života, a to najbolje zna INA koja godinama tradicionalno ulaže u razvoj i očuvanje domaće kulturne scene.
19. studenoga 2021. u 11:58 43 prikaza
INA

Često se može čuti da je kultura temelj razvoja društva, ali kad je riječ o sponzorstvima i donacijama velikih kompanija, ona ne zauzima uvijek prioritetno mjesto. S promjenom svijesti društva i veliki poslovni subjekti su prepoznali važnost kulture za zajednicu, a podrška ovakvoj vrsti sadržaja postala je dio korporativne odgovornosti i društvenog angažmana većine kompanija. Tijekom godina, INA se istaknula kao jedna od kompanija koje s ponosom nose titulu prijatelja kulture te je pouzdan partner brojnim institucijama i ustanovama koje promoviraju upravo ovaj segment naše svakodnevice.

Tako je uz podršku nacionalnim kazalištima, raznim kulturnim manifestacijama, izložbama, koncertima, predstavama i umjetničkim skupinama, ovog prosinca kompanija podržala i jedinstvenu izvedbu Johna Malkovicha „The Music Critic“ koja se održava 4. prosinca u Koncertnoj Dvorani Vatroslav Lisinski s kojom INA također njeguje dugogodišnje prijateljstvo. U ovoj zanimljivoj izvedbi Malkovich čita strašne i često vrlo uvredljive kritike koje su za života dobivali i najveći skladatelji.

Očuvanje kulturnog javnog dobra svakako je jedna od ključnih značajki za daljnji razvoj našeg društva pa je INA dodatno donirala ukupno 2,4 milijuna kuna Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, Muzeju za umjetnost i obrt i Arheološkom muzeju u Zagrebu nakon razornog potresa u Zagrebu 2020. godine.

Mate Rimac i Christophe Piochon dočekuju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona ispred hotela Esplanade
FIZIČKI OBRAČUN
Rasistički ispad u Zagrebu, Rimac: 'Šokiran sam i tužan, napali su naše radnike'
Hrvatski Telekom
Temeljem korisničkih iskustava
Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu