Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastic Zagreb Film Festival

Pod zvjezdanim nebom gledat ćemo Blade Runnera i kultni Metropolis

Fantastic Zagreb film festival
22.06.2022.
u 10:48

U Zagreb dolaze recentni žanrovski hitovi iz Cannesa, sa Sundancea i Tribece

U trenucima kada su temperature zraka dosegle ljetne visine, Zagreb je dokazao da je potpuno sa sebe otresao navike koje su mu nametnule duge dvije godine koje je svijet proveo pod pandemijom koronavirusa. Kulturnih događanja je doslovno toliko da je teško odabrati, a posebnu pozornost privlače ona koja se zbivaju pod ljetnim nebom. Negdje na vrhu liste najpoželjnijih zagrebačkih destinacija svakako je Ljetna pozornica Tuškanac, a upravo ona bit će centar događanja na 12. Fantastic Zagreb Film Festivalu, koji će početi 30. lipnja i trajati do 10. srpnja.

Kino na otvorenom je glavna pozornica festivala koji publici, a posebno ljubiteljima znanstvene fantastike, trilera, fantasyja i horora, donosi čak 44 filma kratkog i dugog metra te filmova virtualne stvarnosti. Bogat program kratkih filmova na programu je kina Tuškanac, dok će se atraktivni filmovi virtualne stvarnosti moći gledati u popularnom zagrebačkom Muzeju iluzija. Sve počinje danskim psihološkim trilerom "Posljednji klijent" (2022., režija Anders Klarlund) koji donosi nadasve intrigantnu priču prepunu obrata, jer je posljednji pacijent u radnom danu jedne psihoterapeutkinje serijski ubojica koji jasno kaže: ili će ga doktorica izliječiti, ili će baš ona biti njegova sljedeće žrtva. Od premijernih naslova organizatori izdvajaju i "Izlijeganje", jedan od najoriginalnijih fantasy horor filmova posljednjih godina, koji je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu, zatim "Obiteljsku večeru", i impresivan horor prvijenac Petera Hengela, koji je svjetsku premijeru imao na upravo završenom Tribeca Film Festivalu, te nordijski nadnaravni triler "Nevini" koji je oduševio publiku u Cannesu.

Kao i uvijek, festival na kinoplatno pod ljetnim nebom donosi i najveće klasike žanra, od "Metropolisa", remek-djela Fritza Langa iz 1927., preko "Blade Runnera" Ridleya Scotta, sve do filma "Ratovi zvijezda: Nova nada", prvog iz obožavanog serijala "Star Wars", te "Bliske susrete treće vrste" velikog Stevena Spielberga. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije