Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ponedjeljak 25. rujna

Počinje 6. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

Papandopulo
Foto: Promo
22.09.2017.
u 16:19

Pozornica najboljih mladih glazbenika Hrvatske

U dvorani Hrvatskog društva skladatelja danas je predstavljeno ovogodišnje, šesto izdanje Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

U Zagrebu će se od ponedjeljka 25. rujna do 1. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati 6. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. Novi ciklus natjecanja obuhvaća kategorije glasovira, solo pjevanja, roga, trube, trombona i tube.

Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo godišnja je manifestacija u više natjecateljskih kategorija otvorena glazbenicima iz Hrvatske do 30 godina starosti (osim za kategorije solo pjevanja, limenih duhača i jazz glazbenika do 35 godina starosti).  Natjecanje je platforma koja okuplja i priprema mlade umjetnike za velika međunarodna natjecanja koja se održavaju u Zagrebu uz potporu Ministarstva kulture i Grada Zagreba: Međunarodno violinističko natjecanje Vaclav Huml, Međunarodno pijanističko natjecanje Svetislav Stančić (održava se 2018.), Međunarodno natjecanje mladih dirigenata Lovro von Matačić, Međunarodno violončelističko natjecanje Antonio Janigro, Međunarodno saksofonističko natjecanje Josip Nochta, kao i za sva ostala međunarodna natjecanja. Cikličko održavanje tih natjecanja omogućuje Natjecanju Papandopulo da svoje primarne kategorije uskladi sa spomenutim natjecanjima.

Foto: Promo

Najbolje natjecatelje odabrat će žiri u sastavu: za kategoriju pjevanje Ruža Pospiš Baldani – predsjednica, Vladimir Kranjčević, Radmila Bakočević, Giorgio Surian i Dubravka Šeparović Mušović, za kategoriju glasovir Vladimir Krpan – predsjednik, Pavica Gvozdić, Ida Gamulin, Ruben Dalibaltayan i Bruno Vlahek, te za kategoriju duhača Prerad Detiček – predsjednik, Anton Grčar, Dario Teskera, Krunoslav Babić i Mario Šincek. Natjecanje se održava u tri izlučna kruga. U drugi krug ulazi šest najbolje plasiranih natjecatelja, a u finalni krug ulaze po tri natjecatelja. U svakoj se kategoriji dodjeljuju tri novčane nagrade te nagrada za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, a svi nagrađeni dobivaju mogućnost nastupa na nizu hrvatskih festivala, kao i snimanja za fonoteku Hrvatske radiotelevizije.

Prvoplasirani iz svih kategorija nastupit će uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Uroša Lajovica na Svečanom koncertu koji će se održati 26. listopada 2017. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19,30 sati.

Natjecanje organizira Unison – Hrvatski glazbeni savez uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije