Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekuju 15.000 ljudi

Počeo Terraneo: Jačanje šibenske meke alternativne glazbe

terraneo festival (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/11
Autori: dli/VLM, av/VLM
08.08.2012.
u 00:23

Organizatori hrabro najavljuju da očekuju i 15-ak tisuća dnevnih posjetitelja.

Već ionako jaku turističku sezonu, barem sudeći po broju noćenja, u Šibeniku dodatno pojačava novi glazbeni festival Terraneo. Iako tek u svom drugom izdanju, Terraneo je već stekao zavidnu slavu među poklonicima indie i alternativne glazbene scene. 

Terraneo je otvoren u utorak navečer, a optimistični organizatori hrabro očekuju gotovo 50-postotno povećanje broja posjetitelja, odnosno 15-ak tisuća posjetitelja po danu, a to potvrđuju i dvostruko većim interesom za smještaj u festivalskom kampu koji ove godine ima kapacitet od 4000. 

Festival je otvorio zagrebački elektro-pop duet Kimiko u trenucima kada su prvi posjetitelji tek pristizali. No to raspoloženom Kimiku nije smetalo da pruži odličnu svirku i zavodljiv ugođaj, a očekivano solidan nastup imali su i domaći Gatuzo koji su otvorili glavni stage Terranea. 

Odličan je nastup na Aqua Stageu imala Britanka Anna Calvi, a festival je posve živnuo s nastupom The Ting Tingsa. Simpatična Katie White i Jules de Marino najviše su poznati po svojim hitovima Shut Up and Let Me Go i That's Not My Name. Iako pop nije predznak festivala Terraneo, The Ting Tings su poslužili svrsi i rasplesali publiku. 

Uslijedili su još jedni Britanci, vrlo hvaljeni Friendly Fires. Odlično su otvorili koncert i tu i tamo bi zabljesnuli, ali bi se i zagubili u manje zanimljivim dionicama. 

Završnica prve večeri pripala je pak iskusnom Thievery Corporationu, koji je nastup otvorio ziheraški s Lebanese Blonde, isto tako ga i zatvorio - s The richest man in Babylon, no od onoga između, publika je pomalo djelovala kao da očekuje nešto drugo. Zaljubljenici u Cosmic Game i The richest man in Babylon albume došli su po ''porciju'' hipnotizirajućih orijentalnih taktova, no umjesto acid jazza, duba i indijskih nota zbog kojih većina voli TC, Amerikanci su svirali žestoki reggae iz svojih raznih faza. Doduše, nije bilo puno negodovanja, odabir setliste svakako je prikladniji za ljetnu turneju tako da su headlineri zadovoljili, a pozivanje desetaka cura iz publike na pozornicu pri kraju nastupa koje su tamo skakutale zajedno s bendom, bilo je vrlo šarmantno.

Rasplesani DJ set ugledne Groove Armade zatvorio je prvu večer festivala. Društvo iz Londona na Terra stageu zadržalo je gotovo isti broj ljudi koji je uživao u TC-u, ''peglali'' su po dobrim starim hitovima kao što je Superstylin i I see you baby, ubacili po nešto ''old school'' hip-hop sampleova i odradili sjajan posao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije