Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratki film

Počeo Tabor film festival

'zimica_nnn_kul_060411'
''
08.06.2011.
u 00:02

U ovogodišnjem međunarodnom natjecanju gledatelje čekaju 44 filma iz čak 34 države

Sinoć je otvoren deveti Tabor film festival, jedini festival kratkog filma u državi, koji se već treću godinu ne održava u dvorcu Veliki Tabor, nego u obližnjem Zaboku. Usprkos tome, zadržao je ime kojim organizatori poručuju da je njihov festival i dalje utvrda dobroga filma.

U ovogodišnjem međunarodnom natjecanju gledatelje čekaju 44 filma iz čak 34 države, od kojih su mnogi zapaženi na velikim svjetskim festivalima. U domaći program uvršteno je 25 filmova, među kojima se ističu odlični "Onda vidim Tanju" Jurja Letorića i "Cvijet bitke" Simona Bogojevića Naratha, a zanimljiva je i podselekcija Žene o ženama, u kojoj su "Zimica" Hane Jušić, "Kurvo!" Sonje Tarokić, "Loš dan za Kapetana Kuku" Hane Veček i "Pile" Dalije Dozet. Tu su i vrlo atraktivan popratni program "Short Matters on Tour", sastavljen od filmova nominiranih za nagradu Europske filmske akademije te program švedskih kratkih filmova, realiziran u suradnji s uglednim filmskim festivalom u Uppsali.

Osim kino dvorane Zabok i Zelene dvorane, u kojima se održavaju dnevne projekcije, ovogodišnji festival publici vraća projekcije na otvorenom, koje će se održavati u novouređenom vrtu krčme Polanović. A Zagrepčanima koji nemaju vremena skoknuti do Zaboka festival je u suradnji s udrugom Restart pripremio program kratkih dokumentaraca koje će 11. i 12. lipnja prikazati u Dokukinu Croatia.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije