Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedan od najstarijh kazališnih festivala

Počele prijave za 41. Dane satire

Na lanjskim Danima satire za režiju je nagrađen Bobo Jelčić, a nagradu mu je uručio Hrvoje Kečkeš
Foto: Žarko BašićPIXSELL
31.01.2017.
u 15:04

Krajnji rok za prijave predstava za festival je do 20. ožujka 2017., a u obzir dolaze predstave premijerno izvedene u periodu od 1. ožujka 2016. do 20. ožujka 2017.

Jedan od najvećih domaćih i regionalnih kazališnih festivala, popularni  Dani satire Fadila Hadžića, kojima je suutemeljitelj i Vecernji list, održat će se i ove godine u organizaciji i realizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh, i to u svom uobičajenom terminu - početkom lipnja.

Ovaj ugledni festival koji se od 1976. godine održava  na samom kraju kazališne sezone jedini je takav festival u regiji, specijaliziran za predstave satiričnog i komediografskog usmjerenja, i to one koje u obilježile sezonu te predstavljaju sam vrh kvalitetne umjetničke produkcije. Dani satire Fadila Hadžića imaju značan doprinos za kulturu Grada Zagreba i čitave Hrvatske jer pred zagrebačku publiku dovode najistaknutije predstave iz Hrvatske i cijele regije te time omogućuje uvid u sam vrh recentne satiričke kazališne produkcije. Prije četiri godine Dani satire su dobili ime svog osnivača,  Fadila Hadžića, čime postaju trajno posvećeni utemeljitelju Satiričkog kazališta Kerempuh. Kvalitetu ovog festivala prepoznala je i kritika i publika, o čemu svjedoče brojna pozitivna stručna mišljenja i prepune kazališne dvorane.

Festival će se 2017. godine održati 41. put. Izbornica je i  ove godine biti Željka Udovičić Pleština, ugledna hrvatska dramaturginja, koja iznova traga za najhrabrijim političkim satirama koje ulaze u direktan dijalog s našom stvarnošću. Naglasak će, objašnjava ona, biti ne samo na najboljim hrvatskim, već i međunarodnim kazališnim ostvarenjima satirične tematike. Krajnji rok za prijave predstava za festival je do  20. ožujka 2017., a u  obzir dolaze predstave premijerno izvedene u  periodu od 1. ožujka 2016. do 20. ožujka 2017.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije