Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj do 15. srpnja

Počela 12. VBZ-ova utrka za roman godine

29.04.2015., Knjiznica i citaonica Bogdana Ogrizovica, Zagreb - Na konferenciji za medije najavljen natjecaj V.B.Z.-a za roman godine. Gaspar Novak, Jagna Pogacnik, Drago Glamurina, Mladen Zatezalo, Zoran Simic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL
30.04.2015.
u 22:18

Po dvanaesti put počela je literarna utrka za nagradu VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman "teška" 100.000 kuna. VBZ je uz presudnu podršku Tisak Medije i Jane – vode s porukom raspisao natječaj koji je otvoren do 15. srpnja. Riječ je o regionalnom natječaju za najbolji roman na koji se mogu slati originalni i neobjavljeni rukopisi na hrvatskom i drugim štokavskim jezicima te na čakavskom i kajkavskom književnom jeziku. Objava pobjednika ili pobjednice očekuje se u studenom.

– U vrijeme kada su ugašene ili se gase brojne knjižare i književne nagrade mi smo održali nagradu koja popularizira čitanje, potiče pisanje i afirmira hrvatsku književnost. Lani je na natječaj pristiglo 140 rukopisa što je najveća brojka do sada. A uspjeh lanjskog pobjednika, romana "Brdo" Ivice Prtenjače dokazao je da nagrada ima smisla. Od ove godine dobitniku jamčimo prijevod na jedan strani jezik – rekao je glavni urednik VBZ-a Drago Glamuzina. Spomenuo je da je VBZ u pregovorima s jednim austrijskim izdavačem koji bi preuzeo troškove tiska i distribucije nagrađenog romana. Glamuzina je spomenuo i da se "Brdo" prevodi na slovenski i njemački jezik te da se po tom romanu piše scenarij za film Brune Gamulina. 

>> Ivica Prtenjača osvojio nagradu za najbolji neobjavljeni roman

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije