Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka u paškoj uvali

Po Bednjančeve stripove sada dolaze i neki novi klinci

'STRIP2_nnn_kul_110713'
''
11.07.2013.
u 16:18

Strip je u prodaji od petka 12. srpnja na svim kioscima i u striparnici Lastan, po cijeni od osam kuna

Ivica Bednjanec hrvatski je strip-autor koji je odgojio generacije ljubitelja stripa. Štoviše, njegova misija još nije završena. Dvije godine nakon Bednjančeve smrti Večernji list u suradnji sa striparnicom Lastan pokrenuo je ediciju Hrvatska povijest u stripu, a već prvi objavljeni strip "Bitka kod Sigeta" ostvario je velik uspjeh.

"Reakcije na taj strip bile su vrlo dobre, a posebno me razveselila informacija koju smo dobili iz striparnice Lastan da su strip u pratnji očeva došli potražiti i 'neki novi klinci'", zapisao je Dražen Klarić, direktor sadržaja Večernjeg lista, u predgovoru novog Bednjančeva stripa "Bitka u paškoj uvali", kojim se nastavlja ekskluzivna edicija Hrvatska povijest u stripu.

Strip je u prodaji od petka 12. srpnja na svim kioscima i u striparnici Lastan, po cijeni od osam kuna. Uzbudljiva je to priča koja počinje slikom mletačke galije, načičkane topovima, koja je došla poduprijeti opsadu Paga kojom je on proglašen kolonijom Venecije. Počinje bitka za slobodu, u kojoj će hrabri Paško uspjeti doći do Zadra i zatražiti pomoć. Zadarski knez u tom će trenutku zanemariti zavadu oko solane te kopnom i morem pohitati na Pag. Zajedničkim snagama Mlečani su pobijeđeni, a sloboda očuvana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije