Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Čegecu

Pjesnik Branko Čegec nagrađen Goranovim vijencem poezije

branko čegec
dusko marusic/pixsell
05.03.2013.
u 13:25

Pjesnik Branko Čegec dobitnik je Goranovog vijenca poezije za cjelokupni pjesnički opus. Dobitnik nagrade Goran za mlade pjesnike je Stipe Odak.

Pjesnik Branko Čegec ovogodišnji je dobitnik Goranovog vijenca poezije za cjelokupni pjesnički opus. Dobitnik nagrade Goran za mlade pjesnike je Stipe Odak koji je nagrađen za rukopis \"Trobojno bijelo\". Čegec je prestižnu pjesničku nagradu osvojio \"lirskim pismom koje ustrajnom reciklažom kulturne, književne i umjetničke baštine te kritičkom parodijom medija, politike, tržišta i drugih jezika današnjice demistificira tvrde, okoštale i zdravorazumske spoznaje i vrijednosti\" piše u obraloženju nagrade Tvrko Vuković. Vuković ističe da visok stupanj poetičkog i jezičnog umijeća prati i visok stupanj kritičke svijesti što Čegeca svrstava u red naših najzaslužnijih suvremenih pjesnika, umjetnike i aktivista.  

Goranovo proljeće održava se ove godine pedeseti put, a organizator pjesničkih međunarodnih susreta, SKUD Ivan Goran Kovačić ove godine obilježava i sto godina od rođenja Ivana Gorana Kovačića te sedamdeset godina od pjesnikove tragične smrti. Dodjela nagrada tradicionalno se održava 21. ožujka u Lukovdolu, a na svečanosti će nastupiti još jedan laureat, Arsen Dedić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije