Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasmina Bavoljak

'Pitate kakvo je stanje? Jednom riječju, pakao'

06.09.2012., Zagreb - Ministarstvo kulture u Runjaninovoj odrzalo konferenciju za medije povodom Dana europske bastine. Jasmina Bavoljak,  . Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
17.09.2015.
u 12:22

Galerija Klovićevi dvori još uvijek nema imenovanog ravnatelja

Nakon što je napokon raspisan novi natječaj za izbor novog ravnatelja Galerije Klovićevi dvori, smjesta su uslijedile peripetije! Objavljen je ispravak natječaja pri kojem je izbačen uvjet da novi ravnatelj mora znati jedan strani jezik. To se protumačilo kao da je natječaj namješten. Sadašnja v. d. ravnateljica Jasmina Bavoljak nije prošla na prvom natječaju, a među razlozima nagađalo se da je posrijedi revanš Vesne Kusin, članice Upravnog vijeća.

– O raspisivanju natječaja za imenovanje ravnatelja odlučuje Upravno vijeće, a ja sam ga kao v. d. ravnateljice, prema statutu GKD-a, dužna provesti. Novi tekst, ispravak uvjeta natječaja, poslao nam je suosnivač, Ministarstvo kulture, nakon što su se usuglasili s drugim suosnivačem Gradom Zagrebom. Na meni nije da to komentiram iako bih kao kandidatkinja za ravnateljicu na prošlom natječaju imala što za reći. Možda samo mogu dodati da je ovog ljeta nakon dogovora ministra kulture i gradonačelnika promijenjen statut u kojem su pojačana prava suosnivača Grada Zagreba, odnosno gradonačelnika u imenovanju ravnatelja – objašnjava J. Bavoljak. Za sebe tvrdi da nije ničiji igrač ni favorit i da hoće čiste račune.

– Željela sam provesti program temeljen na otvorenosti, racionalizaciji poslovanja sa smanjenjem nepotrebnih troškova i tu sam već u prvom koraku naišla na nerazumijevanje Vijeća i velike otpore unutar kuće. Smanjila sam troškove čuvarske službe, telefonije, interneta, uvela GPS nadzor vozila, pojačala kontrolu prodaje karata, suvenira i kataloga... Najprije sam morala konsolidirati manjkove zbog dugova grada i ministarstva, a na neki način to su sve bile metode pritiska na mene i kuću – upozorava J. Bavoljak.

O odnosima s članovima Upravnog vijeća kaže da se sve "nastavilo kao i s Marinom Viculin, našom prerano preminulom ravnateljicom. Jednom riječju: pakao". A vezano za Vesnu Kusin dodala je: "Ne bih komentirala, a još manje predsjednika Upravnog vijeća Zvonka Makovića koji se tko zna kako domogao mojih osobnih podataka i zloupotrebljavao ih na sjednici Vijeća i u medijima. Na mene se vrši strahovit pritisak da potpišem ugovor o najmu prostora kafića s tvrtkom Treća sreća i to po cijeni od samo 5 eura po četvornom metru iako je natječaj poništen. Osobno, jedva čekam da se ova agonija završi i nisam sigurna hoću li uopće ostati u ovoj kući – zaključuje Bavoljak. 

Komentara 1

PA
pankogulo
14:50 18.09.2015.

Mediokriteti umreženi s mafijom ne daju sposobnoj ravnateljici da radi svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije