Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IN MEMORIAM
Povratak na članak

Pisac i kritičar koji je afirmirao prešućeno

U Zagrebu je 15. travnja umro ugledni hrvatski književni kritičar, esejist, nakladnik, urednik brojnih knjiga i časopisa te književni znanstvenik Branimir Donat.

Komentari 6

DO
dobravila
12:59 16.04.2010.

Neka je poštovanom gospodinu Branimiru Donatu laka hrvatska gruda .

VL
PI
piljuh
13:17 16.04.2010.

Zadužio je modernu hrvatsku književnost. Ide u red časnih i znamenitih Hrvata 20-og st. Nek su mu sretni puti nebeski.

VL
JU
junije
13:30 16.04.2010.

ogroman gubitak hrvatske kulture

VL
MO
Morkin
14:05 16.04.2010.

Dobro se sjećam se njegovih članaka s početka devedesetih - gdje nam je među prvima otkrivao sve ono što nam je bilo nasilno zatajeno u komunističkoj Hrvatskoj - ne padajući pri tome u trijumfalizam i ne štedeći od kritika nini novu demokratsku vlast. Jako sam Ga volio čitati. Laka mu hrvatska zemlja za koju se borio.

VL
ZE
zelenakrava
14:35 16.04.2010.

Rado sam čitao njegove članke.Čak sam ga imao i priliku osobno upoznati. Sjećam se da je polovinom devedesetih u Globusu pisao nekakve recepte na svoj duhoviti način.I jedan recept(mislim da se radilo o sladoledu) sam pokušao napraviti ali rezultat je bio katastrofalan.Kad sam mu to spomenuo samo što se nije uvrijedio da ga optužujem da izmišlja recepte. Inače za one koji ne znaju on je šogor karikaturiste Ota Reisingera.(tj. on i Oto oženilui su dvije sestre).

VL
OO
onako_ovlaš
06:13 19.04.2010.

Donat me je uvijek podsjećao na Hrvatsku kakva je mogla biti bez komunizma,sad je već kasno i za rekonstrukciju te mogućnosti:otišao je najvrsniji predstavnik i podsjećanja i moguće rekonstrukcije.Hvala mu za sve što je napravio.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.