Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEKATE

"Pimp my pump" na Noći muzeja u galeriji Modulor

Pipm my pump
Foto: arhiva
1/3
18.01.2012.
u 15:32

Akcija "Pimp my Pump" markira nekoć bitne elemente infrastrukture kvartova poznatije kao železni franceki – javne pumpe za vodu

Izložba "Pimp my pump" otvara se u petak 27. siječnja u 18 sati kao dio manifestacije Noć muzeja 2012. u galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka. Akcija "Pimp my Pump" markira nekoć bitne elemente infrastrukture kvartova poznatije kao železni franceki. Javne pumpe za vodu koje su nekoć predstavljale nezamjenjiv dio svakodnevnog gradskog i privatnog života, kao i elementarni gradski sadržaj, danas su potpuno zapušteni i zaboravljeni nositelji memorije kvarta. Cilj ove umjetničke inicijative je otrgnuti popuIarne franceke od zaborava i spriječiti njihovo uklanjane s gradskih ulica. Intervencijom one prestaju biti hrpa suhog starog željeza i postaju nositelji memorije i dio dragocjene gradske baštine, a grad postaje njihov muzej. Akcija je započela na Trešnjevci i postupno se širi Zagrebom.

Autori akcije pumpe koje su još uvijek u funkciji boje u zeleno čime odaju počast njihovu originalnom izgledu te potiču javnost na njihovo daljnje korištenje. Franceki izvan funkcije postaju instalacije u javnom prostoru te nositelji različitih tematskih obilježja. Svaka intervencija omogućila je autorima upoznavanje s neposrednim susjedima franceka, građanima kvarta, koji su svojim sjećanjima nadopunili njihova značenja i priče.

Izložbu je organizirala udruga Kontraakcija i muzej Kvarta Trešnjevka u suradnji s CeKaTe-om i dizajnerima Mašom Poljanec i Androm Giuniom. "Pimp my Pump" je guerrilla street art akcija koja se prvi put predstavlja u galerijskom prostoru. Pimp my Pump poziva građane da sudjeluju – šaljite prijedloge i lokacije pumpi koje trebaju oslikavanje na e-mail: pimpmypumpproject@gmail.com.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije