Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Stančića

Pijanističko natjecanje Svetislav Stančić iščekuje šest finalista

dženana šahinović u drugom krugu stančića
davor puklavec/pixell
11.02.2011.
u 12:11

Među dvanaest mladih pijanista, koji su ušli u drugi krug međunarodnog natjecanja Svetislav Stančić u Zagrebu, jesu i Dženana Šehanović te Stipe Bilić. U subotu u dvorani Lisinski počinje finale koje će završiti u nedjelju navečer.

Međunarodno natjecanje mladih pijanista (rođenih između 1972. i 1989. godine) Svetislav Stančić ulazi u završnu fazu. U petak navečer bit će poznato tko ulazi u finale natjecanja čija prva nagrada iznosi 40.000 kuna. Među dvanaest su pijanistica i pijanista koji su ušli u drugi krug i dva mlada glazbenika iz Hrvatske i to Dženana Šehanović te Stipe Bilić.

Finale se održava u subotu i nedjelju u dvorani Lisinski, a na programu su poznati i omiljeni klavirski koncerti u čijoj će izvedbi sudjelovati i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Mladena Tarbuka. Ulaz je slobodan. Dženana Šehanović rođena je u Brčkom, studira na zagrebačkom Muzičkoj akademiji, a lani je dobila rektorovu nagradu. Stipe Bilić rođen je u Rijeci, studira na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije