Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko priznanje

"Parada" i Marina Abramović osvojili nagrade publike u Berlinu

'parada94_nnn_kul_131211'
'VUKASIN VELJIC '
19.02.2012.
u 15:13

Dio filma "Parada" snimljen je u našoj državi, a Hrvatski audiovizualni centar sufinancirao je projekt

Objavljeni su laureati uglednog filmskog festivala u Berlinu, na kojem je Zlatnog medvjeda odnio film "Cezar mora umrijeti" Paola i Vittorija Tavianija, a čak tri nagrade pripale su komediji "Parada" Srđana Dragojevića, u čijoj je koprodukciji sudjelovala i Hrvatska!

Podsjetimo, riječ je o crnoj komediji o ksenofobiji i homofobiji na prostoru bivše Jugoslavije, u kojoj uz glavnog glumca Nikolu Koju važne uloge tumače Goran Navojec i Dejan Ačimović. U manjim ulogama pojavljuju se i Bojan Navojec, Vedran Mlikota i Šime Grzan, koji se pojavljuju u prizorima snimljenima na lokacijama u Hrvatskoj.

Film je u Berlinu osvojio nagradu publike za najbolji igrani film u programu Panorama, zatim posebno priznanje ekumenskog žirija te nagradu čitatelja magazina Siegessaule.

Iako su Dragojevićev film u Berlinu zaobišle važnije nagrade struke, riječ je o velikom uspjehu za regionalni film jer Berlinale je jedan od najvećih i najvažnijih festivala u svijetu, na kojem se naši filmovi rijetko prikazuju u natjecateljskim kategorijama.

Inače, nagradu za najbolji dokumentarni film u programu Panorama osvojio je "Marina Abramović: Umjetnica je prisutna" redatelja Matthewa Akersa, koji se bavi novijim istoimenim umjetničkim radom ove poznate crnogorske umjetnice s adresom u SAD-u.

Komentara 17

Avatar marela
marela
20:22 18.02.2012.

Film je više nego odličan. preporučujem ga za pogledati. dva sata zabave....................

OB
-obrisani-
20:32 18.02.2012.

Opet ti pusti Srbi pokupise sve nagrade, pa dokle bre vise

OB
-obrisani-
20:19 18.02.2012.

opet smo pokazali da smo majstori za film....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije